Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mennyibe kerül a kontaktlencse...

Mennyibe kerül a kontaktlencse 1 hónapra?

Figyelt kérdés
Kontaktlencsét akarok,és szeretnék tisztában lenni az árakkal. Illetve akkor drágább a kontaktlencse ha a két szemem dioptriája eltér? Mennyibe kerülnek a kiegészítők(pl.folyadék,tartó)?

2015. jan. 25. 19:20
 1/4 anonim válasza:
nekem eltérő a két szemem dioptriája. nem tudom hogy mennyire függ az ár a dioptriától. az én kontaktlencsém 3 hónapra van (1 pár/hónap) és 18300 Ft volt és vettem hozzá egy olyan csomagot amiben van kézfertőtlenítő, kontaktlencse fertőtlenítő és műkönny ez volt 1900 Ft. kb. 20000 Ft-ból kijön :) de mondjuk nekem az első kis csomag az azt hiszem 5000 Ft volt :)
2015. jan. 26. 22:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Várok még válaszokat :)
2015. jan. 28. 14:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függ. A napi lencse drága, az 10 ezer körül van per hó, de gondolom nem olyat szeretnél.

Teljesen mindegy, hogy milyen dioptria, a lencse árán ez nem változtat, ahogy az sem, hogy a két szemed azonos dioptriája vagy sem.

Eleve mindkét szemedre kapsz egy-egy doboz kontaktlencsét, akár azonos a dioptria, akár nem. Egy doboz ára eltérő lehet.

Pl. Air Optix Aqua 3 darabos kiszerelésből veszel két dobozzal, az három hónapra elég (mindegyik szemedre egy dobozzal), ez 2*4200=8400 forint körül mozog. Ha fél évre veszel mindkét szemedre (1-1 dobozzal), akkor a 6 darabos kiszerelést veszed meg, az 2*6700=13400 forint. Ezek havi lencsék. Az Acuvue lencséi pl. két hetesek, bár több szemorvos szerint lehet azokat is nyugodtan egy hónapig hordani, kb ilyen árban mozog az is. Ehhez persze jön a tárolófolyadék ára. De mindenek előtt menj el optiába vagy szemorvoshoz, mert illesztés, mérés...stb rengeteg minden van a viselés előtt. Csak olyan lencsét szabad hordani, amit szemorvos vagy optikus illesztett és mért (dioptria, bázisgörbület... stb).

Árak forrása: eoptika.hu

2015. febr. 1. 11:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen,havi lencsét szeretnék. Köszönöm a válaszokat!:)
2015. febr. 1. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!