Igaz ez a kontaktlencsékre?

én a féregről nem tudtam, de ha nem veszed ki a lencsédet, akkor nem tud lélegezni a szemed, és az sok bajhoz vezethet. féreg ide vagy oda.
eleve érzed, hogy ki akarod venni a lencsét, mert estére már egyáltalán nem kényelmes, és ha benne alszol, akkor szinte teljesen kiszárad.
a sima havi lencsét amúgy is ki kell venni, úgy ajánlják.
vannak az éjjel-nappal viselhető lencsék,ezek nagyon vékonyak, sokkal vékonyabbak, mint egy normál lencse, és jobban áteresztik a levegőt.
én egyvalakit ismertem, aki ilyet hordott, és neki tönkretette a szemét, egy idő után már semmilyen lencsét sem viselhetett.

Az orvosok nem szokták ajánlani hogy egész hónapban ne vedd ki az éjjel-nappali lencsét.
Nekem is Biofinity van de minden este kiveszem és pár naponta megtisztítom.

most kigúgliztam neked a biofinity kontaktlencsét, és max. pár napig lehet bent éjjel-nappal.
De én a helyedben csak kivételes esetben hagynám bent éjjelre.
Az orvosokban sem lehet mindig megbízni, sőt tapasztalatom alapján elég ritkán sajnos.
Mindig kell, hogy magad is kutass, utánanézz a dolgoknak, és védd magad.
Mert az orvos lexarja utána, ha leválik a retinád vagy bármi, érted? Nem lehet rábizonyítani, hogy az ő hibája, hogy rossz információt adott.

Féreg nem nőhet, de szerintem a képen se az van, inkább valami fertőzésnek tűnik. És igen, a nem megfelelően tisztított lencsére felrakódik a fehérje, ami kiváló táptalaj mindenfélének, ez okozhat problémát.
Vannak kiterjesztett viselésű lencsék, de nem éri meg bent hagyni. Hiába van jó légáteresztő képessége, akkor se olyan, mint ha nem lenne semmi a szemeden, szép lassan hajszálerekkel lesz tele a szemed és az nem előnyös. Alvás közben amúgy sem kell jól látnod, nem? Plusz jobb megtisztítani, én minden nap kiveszem inkább. Most mondhatod, hogy így kell hozzá folyadék is, de ugyanott vagy, mert ha nem veszed ki a szemedből, akkor feleannyi ideig szabad hordani a lencsét.
Nekem amúgy minden orvos és optometrista az mondta, hogy vegyem ki mindenképp, de ha egyszer-egyszer úgy alakulna, hogy nincs rá lehetőség, az nem gond, csak ne csináljak rendszert belőle.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!