Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Te észrevennéd ha valaki...

Te észrevennéd ha valaki dioptria nélküli szemüveget visel?

Figyelt kérdés

Nem azokra 2000-4000 Ft-osra gondolok, és nem is arra a mostanság "sztk" keretes szemüvegre, hanem mondjuk egy rendes optikában vásárolt keretre (oldalt széles szárú, fül felé keskenyedő keret)

Én is dioptria nélküli szemüveget viselek, de úgy félek hogy egyszer valaki kiszúrja, és esetleg még szóvá is teszi....

2015. jan. 15. 00:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem aki nem hord szemüveget, az észre nem venné, mert nem tudja, mit figyeljen rajta. Én meg nem tudnám különböztetni, pláne annyiból, hogy csak ránézek valakire. Meg kinek mi köze hozzá? Ha szemüveget akarsz, a te dolgod, mennyivel másabb, mint a hajfestés?
2015. jan. 15. 02:25
 2/6 anonim ***** válasza:
19%
Más a fél karját odaadná érte, hogy lásson szemüveg nélkül... Igenis szóvátenném
2015. jan. 15. 16:54
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen épp attól félek hogy egy olyan emberrel mint a 2-es válaszoló egyszer összefutok.

Én mindig is irigyeltem a szemüvegeseket, ez van (természetesen NEM a szódásüvegaljút).... pont ezért vettem magamnak dioptria nélkülit, még védőbevonatok is vannak rajta, pont mint egy igazin. De szerintem ha valaki igazán ért is hozzá az észre bírná venni, persze mi köze van hozzá...de attól még ott motoszkál a gondolat a fejemben.

2015. jan. 16. 02:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg észrevenném (nekem van szemüvegem, dioptriás), de nem tenném szóvá, mert egyrészt tanultam tapintatot, másrészt meg vagyok ennyire divatérzékeny. Mára egyfajta kiegészítővé vált, ami nekünk, szemüvegeseknek is jó, mert így szűnt meg "ciki" lenni. Már senki nem csúfol pápaszemes kígyónak, míg gyerekkoromban ez még többször előfordult.

Szerintem viseld magabiztosan és ha valaki szóváteszi, hogy nem dioptriás, akkor mondd meg neki nyugodtan, hogy kiegészítő.

Ha meg emiatt aggódsz, akkor kicsit több pénzért csináltass 0 dioptriás fényre sötétedőt (Transition), vagy számítógép elé valót (Bluecontrol), akkor aztán hivatkozhatsz arra, hogy a mai modern lencserétegek annyival jobb helyzetbe hozzák a szemüvegeseket, hogy te is élni akartál a lehetőséggel. A Bluecontrol pl. az okostelefonok, tabletek, számítógépek kékes fényét szűri ki. Az meg tök jó, nem :) ?

2015. jan. 17. 14:44
 5/6 anonim ***** válasza:
43%

2 vagyok, most is lepontozhattok, de ennyi erővel járhatnál poénból fehér bottal, ha azt akarod, hogy megnézzenek. Ugyan úgy, hogy nem vágjuk le poénból a lábunk, mert trendi a kerekesszék.

Azt, hogy szóvátenném, nyilván úgy értettem, hogy a plázában random klislányoknak beszólok, de ismerőstől rákérdeznék.

Látszik, hogy pukid nincs, hogy milyen embereket csak a hangjukról felismerni, vagy gyerekkorod óta együttélni azzal, hogy milyen szemüveg nélkül botorkálni a lakásban.

Pontozz le, majd érsz egy kicsit, és rájössz, hogy fogyatékkal élni nagyon nem menci...

2015. jan. 17. 20:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Elég könnyen ki lehet szúrni. Az arcod körvonala a rendes (dioptriás szemüvegben) megtörik. Ha a fénytörés után befelé megy az arcod akkor mínuszos, ha kifelé akkor plusszos. +- 1 dioptria alatt alig észrevehető, de ott is van fénytörés.

Másrészt pedig egy szemüveges ember ha leveszi a szemüvegét akkor mindenki nézi hogy milyen fura az arca. Ez azért van mert a szemüvegen keresztül az emberek kisebbnek (távollátó) vagy nagyobbnak (olvasó) látják a szemét. Miután leveszik akkor látszódik a normális mérete.

Dioptria nélküli szemüvegeknél ilyen nincs se fénytörés, se nagyítás/kicsinyítés. (már ha értelmes lencse van benne nem pedig egy fröccsöntött vacak)

Nem kell félned, konkrétan egy szemüveges vagy egy szemüveghez alapjaiban konyító ember azonnal kiszúrja hogy nem dioptriás ha szemből az arcodra néz.

2015. jan. 18. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!