Hogyan tudhatom meg, hogy hány százalékos a látásom?
Figyelt kérdés
Mínusz 1 dioptriás szemüveget hordok.2014. dec. 9. 16:57
1/4 anonim válasza:
A szemész orvostól kellene megkérdezni. Ha már van szemüveged, akkor nyilván vizsgálta a szemedet. Én nem is hallottam, hogy százalékban fejezték volna ki a látást. Egészen kicsi korom óta vagyok szemüveges egyébként,és mindig csak a dioptriát írták a receptre. Mihez kell neked a százalék?
2/4 A kérdező kommentje:
Nem a szemüveg receptre írják rá a százalékot.
Dédim szemét nemrég műtötték, és a nagymamám mondta, hogy 0,8-es (80 %-os) a látása. Ezt azért szerintem az orvosok állapították meg.. :D
Amúgy meg ha nézel Metalexovicsot, amikor megkapta a kontaktlencséjét (hibrid lencse), a videóban hozzátette, hogy (micsoda véletlen, de nek is) 80 %-os a látás(és korábban 20 volt).
De ez engem csak úgy érdekel. :)
2014. dec. 9. 17:04
3/4 anonim válasza:
első voltam: engem is érdekelne a százalékos kifejezés (pontosabban az, hogyan állapítják meg), legközelebb meg is kérdezem az orvosomat erről. De szerintem azért van különbség, hogy valaki szemüveggel korrigálhat, és szemüveg nélkül nem nagyon lát, vagy hályog miatt nem lát, és csak műtéttel korrigálható. Minden jót a dédinek.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. dec. 10. 16:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!