Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse kérdés (? )

Kontaktlencse kérdés (? )

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy még szeptemberben voltunk a szemészeten, volt vizsgálat, kaptam új szemüveget meg próbalencsét. Azóta 1-2 alkalommal, 10-20 percre volt csak a szememben a kontaktlencse, de még szeptemberben, mert leálltam a ,,gyakorlással". Szóval, tudom, hogy bután hangzik, de az a lencse még mindig használható? Végig folyadékban volt, szóval ki nem száradhatott, de van ennek valami ,,lejárati ideje"? Bocsánat, ha kicsit kusza lett az írásom és előre köszönöm a válaszokat:) 13/l

2015. jan. 14. 20:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem írtad milyen lencse, de valószínűleg már nem jó. Meg van határozva, hogy mennyi a hordási ideje, napi, heti, kétheti vagy havi (ennél több csak kemény lencsénél van), utána el kell dobni. Ha használtad, ha nem. Oké, ha nagyon kihasználatlan, akkor picit túl lehet húzni, de max egy héttel és persze ha addig is előírásszerűen cserélgetted a folyadékot. Egyéb esetben csúnya fertőzéseket kaphatsz.

Meg te még fejlődésben vagy, ilyenkor célszerűbb gyakran vizsgálatra menni, mert még változhat a görbület is és akkor más fajta lencse lenne jó, meg a dioptria is gyakrabban változik még.

Ha kontaktlencsét akarsz, akkor menj el vizsgálatra, kérj új lencsét. De csak akkor, ha tényleg komolyan gondolod és nem szökőévente akarod használni - mert azért felesleges. Akkor inkább kérj napi lencsét, az pont erre jó.

2015. jan. 15. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!