Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Néha kicsit homályosan látok...

Néha kicsit homályosan látok messzire, ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
Mostanábban vettem èszre, hogy néha-néha messzire homályosan látok. Nem vészesen, csak kicsit. Tudom, hogy orvost kérdezzek, de gondoltam előbb itt puhatolózok.:) 20/L
2014. dec. 16. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Ellazultak a szemizmok.
2014. dec. 16. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos éppen ellenkezőleg, mint ahogy az előttem író írta. A szemizmok "alapjáraton" távollátásra vannak programozva, az lenne a teljesen normális ellazult állapot. Ha a modern életvitel megakadályozza ezt, és nem tudsz napi négy/öt órát szabad környezetben (a látást akadályozó falakra gondolok) akkor a szemizmok összehúzódnak, begörcsölnek, hogy közelre folyamatosan jól láss. (Számítógép monitorja, okostelefon) Ha ez az állapot folyamatosan fenn áll, sajnos a szemizmoknak nincs idejük újra a megfelelő rugalmasságukat visszanyerni és előbb-utóbb szemüvegre szorulsz. Ettől persze az izmok még feszesebbek lesznek, amitől még nehezebben szabadulsz, mert ez egy ördögi kör.

Azt javaslom, nézz utána a szemizmok lazítását segítő tornának, keress lehetőséget tudatosan minden nap a távol és közelnézésre.

Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor egy alapos kivizsgálást érdemes már az elején megkockáztatni, mert szervi betegségek is jelentkezhetnek ezen a módon, de ez már orvos hatáskörébe tartozik.

Remélem segítettem.

2014. dec. 16. 17:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) Sokat segítettél, mindenképp utána nézek!:)
2014. dec. 16. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg túl sokat telefonozol mostanában. Tornásztatni kell a szemet. Ne csak közelre fókuszálj. Sétálj egyet, nézd a környéket. Ha utazol, akkor se telefonozz, hanem nézz ki az ablakon :)
2014. dec. 16. 21:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, ebben lehet valamit.:) Koszonom!:)
2014. dec. 18. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!