Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Színtévesztő vagyok?

Színtévesztő vagyok?

Figyelt kérdés
6. osztályban szűrték ki, hogy valami nincs rendben a színlátásommal. Szüleim sem (kiskoromban) és én sem tapasztaltam soha bármiféle problémára utaló jelet. 17 évesen mentem el az orvosi alkalmasságira a B kategóriás jogosítványommal, ahol a háziorvos megállapította, hogy színtévesztő vagyok az Ishihara ábrái alapján, de ennek ellenére megkaptam az I. osztályú alkalmasságit korlátozások nélkül. Most itt állok 18 évesen a pályaválasztás előtt és hirtelen kellene segítség. Az iskolaorvos azt mondta, hogy "Bizonytalanul látja a zöld színt." és kaptam egy beutalót a szemészetre. Az Ishihara ábráit látom, a számokat felismerem, csak néha ahhoz, hogy meglássam őket kell, hogy megmutassák, hogy hol megy a vonal, mert közelebbről egy-egy pötty színét látom, csak egyszerűen nem emelkedik ki az ábra. Anomaloscope-os vizsgálat során megállapítást nyert, hogy protanomáliám van és a piros szín egyes árnyalatait nem látom. Az orvos nagy szakértelme és tényleg igazságossága ellenére, úgy érzem, hogy a teszt nem valós eredményt hozott ki, mivel a szemem elfáradt és kezdetben nem is igazán tudtam, hogy mit kell figyelni, meg az elején szépen láttam és utána kezdtek összefolyni a színek. A baj az, hogy 7 éves korom óta az az álmom, hogy repüljek. Hivatásos ATPL pilóta szeretnék lenni. Tanulgatom is a tananyagukat és repülőgép szimulátoron sok száz repült óra áll mögöttem, de persze ez nem számít. Meg lehetne nézni a szememet máshogy? Szerintem a Farnworth D15 teszten átmennék. A pilótáknál miért baj az enyhe színtévesztés, a reakcióidőm rendben van. Helyettesíthető az egész egy reakcióidő teszttel? Ha mégis baj van, bármiféle mód létezik ennek a gyógyítására, az sem érdekel, ha kockázatos, vagy kísérleti (a repülésben a színtévesztő szemüveget nem fogadják el). Bármiféle elmélet ennek a javítására?? Ami esetleg érdekelne, az a hajóskapitányi- (utasszállító óceánjárón), a mozdonyvezetői-, a tűzoltói és a rendőri állás, amikből tudom, hogy a probléma esetén szintén ki vagyok zárva. SEGÍTSÉG!! Lehetőleg szakszerű válaszokat várnék.
2014. nov. 1. 22:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Pávot csináltam már neten. Az simán menne.

Csak az orvostól fosok, hogy majd nem enged át...11 hónap múlva kiderül a B-nél.

Iskolaorvosok észrevették a színtévesztést, de a doki újravizsgálja majd, igaz?

Neked a netes tesztek mennek? Vagy nem csináltál még?

2016. okt. 4. 18:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Segítenél felkészülni ha az időd engedi néha?
2016. okt. 4. 19:17
 13/13 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Te ezeken a teszteken milyen eredményeket érsz el?

Az én eredményeim:

1. [link]

2. [link]

Elnézést, hogy nem egybe írtam a mondandóm.

2016. okt. 4. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!