Állítólag színtévesztő vagyok, mert a pöttyös ábrákon nem látom a számot kirajzolódni. Viszont ha részleteiben kérdezi meg valaki, hogy az a pötty milyen színű, megmondom neki és helyes. Lehet, hogy nem is a színekkel van problémám?
Figyelt kérdés
2014. máj. 4. 14:57
2/8 anonim válasza:
de pont ez a szintévesztés. Aki nem szintévesztö az simán látja azonnal a számot. Általában fiúkra jellemzö nöknél ritkán fordul elö.
3/8 anonim válasza:
Színtévesztő vagy, mert külön meg tudod mondani, milyen színű, de egymás mellett már ugyanolyannak látod a színeket.
4/8 anonim válasza:
A színtévesztési vizsgálat öndiagnózis, John Dalton is pontosan az általad leírt jelenséget figyelte meg magán, részleteiben igen felismeri a színt, egészben nem. Tehát színtévesztő vagy.
5/8 anonim válasza:
nem is azzal van a gond, hogy felismered, hiszen nem a színt nem látod, hanem az árnyalatok mosódnak össze, az ábrán meg mondjuk lehet, te látsz 4-5 pontot egymás közelében azonos színnel, de ebből csak 2 az, ami ugyanolyan, és emiatt nem látod meg az ábrázolt számot.
6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen. Bár nem tudom mennyire fontos ez a dolog. Konkrétan arra gondolok, hogy nem lehetek buszvezető, mert nem látok egy ábrát a zöldes-barnás pöttyös képen. Én kérek elnézést, hogy nem tudom megkülönböztetni a zöldes-barnát a barnás-zöldtől.
2014. máj. 11. 14:49
7/8 anonim válasza:
nem csak buszvezetö nem lehetsz vannak egyéb szakmák amire igy nem vesznek fel. pl elektro müszerésznek sem. Sógoromat ezért nem vették fel oda.
8/8 anonim válasza:
a valódi szívás az, hogy bár van korrekciós lencse...mégsem használhatod mondjuk alkalmasságin...tehát fizess ki x ezer Ft-ot, de csak arra használhatod, hogy helyesebbnek lásd a világ színeit. kíváncsi lennék, mi a bevett szokás ilyen esetben más országokban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!