Mi okozhassa ezt?
A helyzet következő, úgy mond kissé látás sérült vagyok, nagyon nem részletezném azért még is írok konkrétumot :
18 éves vagyok és mint írtam látás sérült igazából magam tehetek róla hogy az lettem nagyon sokat néztem Tv-t na meg a gép előtt is el töltöttem nem kevés időt, legutóbb egy éve voltam orvosnál akkor kellet -2.5 es szemüveg mert távolra nagyon rosszul látok. Azóta szerintem már kB romlott a szemem úgy -3.5 ig , nagyon zavaró számomra hogy az 55 -60 éves eltudja olvasni messziről a teljes apró betűket én viszont nem. Tegnap este volt egy kis buli nem mondom azt hogy nem rugtunk be, mert ittunk mint a gödény. Ma volt egy olyan pillanatom hogy teljesen nem láttam semmit, vagy 5 percig mozaik látásom volt, apró kis kép kockákat láttam teljesen homályosan, úgy érzem nagy a baj, nem tudom mitől fordulhatott ez elő.
Mit tehetnék tényleg hogy vissza nyerjem valóban azt a látást mint amikor akár új szülött voltam?
18 éves vagyok.

Hát csak úgy sejtem hogy kb addig romolhatott a szemem,mert már ezzel a szemüvegemmel sem látok olyan nagyon jól.
Igen tudom hogy nem tudom én magam orvosolni a problémát, gondolkodtam már a lézeres szemműtéten olvastam hogy nagyon eredményesen meg tudják csinálni, mondjuk azért tartok is tőle valamennyire, a szemüveget meg a kontaktlencsét nem tudom elviselni.
De mondjuk egy tanulói jövedelemből alig ha lenne pénzem a mütétre, ameddigre meg lesz saját keresetem, addigra lehet késő lesz, mert oly annyira elromlik a szemem hogy az orvosok sem fognak tudni segíteni.

A bulin a "látásromlás" attól volt, hogy berúgtál. Ilyenkor mindenkinek forog a világ, és akárhogy fókuszál, nem tud egy pontba nézni, hanem összevissza lát mindent. Ez még rosszabb, ha a látásod is rossz. De ebben nincs semmi rendellenes, ne ijedj meg.
A másik kérdésre... hát csak szemműtéttel. De sajnos drágább, mint hinnéd. Gondolom szemenként 100 körül olvasol mindenhol, az valójában 200/szem. Két fajta technika van ugyanis, az egyik majdnem 100% biztonságos, a másik (az olcsóbb) viszont kockázatos... ilyenben meg nem szabad kockázatot vállalni, úgyhogy a drágábbra illik elmenni, ami 200.000 szemenként.
Én azt javaslom, hogy törődj bele a szemüvegbe, van ismerősöm, akinek -4 felett van mindkét szeme, és teljesen normális életet él, egyszer nem panaszkodik.
Nekem is rossz a szemem, a szemüveget én is utálom, ezért hordok kontaktlencsét. Kezdj el te is barátkozni a gondolattal. Csak az első héten kellemetlen, utána már olyan rutinná válik, hogy 2 másodperc alatt rakod be-ki a lencsét reggelente. 3 havonta kell rá költeni kb 10000 forintot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!