Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Merjem berakni ezt a kontaktle...

Merjem berakni ezt a kontaktlencsét?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy elfogytak a kontaktlencséim, és huszadikan megyek bulizni. Már nyolcadikan megrendeltem az új csomagot, de még mindig nem érkezett meg. Most az egyik lencsetartomban találtam kontaktlencsét, beraktam egy kicsit. Nem szúr, nem irritál. Néhány hónapja már ott áll, ezért nem tudom, hogy merjem e használni. Amúgy este 8-tól hajnal 3-ig lenne bent kb. Van valakinek ilyen tapasztalata?

2014. aug. 18. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát, én nem tenném.
2014. aug. 18. 13:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Egy lencsét 30 napig lehet használni, akkor is ha ezalatt csak egyszer vetted fel. Tehát szerintem ne vedd fel.
2014. aug. 19. 09:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy harminc napig lehet, ezért nem akarom használni. Köszönöm a válaszokat.
2014. aug. 19. 10:27
 4/6 anonim ***** válasza:
30 napig lehet használni, igen, de csak azt a napot kell számolni ahol valóban hordtad. Ha csak áll a tokban akkor semmi nem történik a lencsével, nem romlik, nem változik. Magyarán hordható a szavatossági időn belül 30 napig. Persze a folyadékot meg legalább hetente cserélni kéne, mert az megromolhat ha nem zár légmentesen a tokod.
2014. aug. 19. 11:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy a valódi hordást kell számolni. A felnyitástól kell számolni. Ugyanis onnantól fogva nem tökéletes közegben van, baktériumok, kiszáradás fenyegetik, nedvességet veszt.

Az más kérdés, hogy a legtöbb kontaktlencse a ráírt 30 napnál akár kétszer tovább is bírja, HA nem hordod, és rendesen cserélt folyadékban van, de nem bírja örökké.

2014. aug. 19. 11:32
 6/6 anonim ***** válasza:
És ez egyébként úgy hangzik, mintha a folyadék se lett volna cserélve :)
2014. aug. 19. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!