Az utazás előtt 2 nappal fog megjönni a kontaktlencsém. Elsőnek lesz kontaktlencsém és lehet valami bajom első használattól ami elfogja rontani a nyaralást? Pl begyullad a szemem vagy valami?
Nem túl szerencsés. Gondolom elmondták a betanításon, hogy első nap 1-2 órát lehet a szemedben, második nap picit többet, harmadik nap megint kicsit tovább hagyhatod. Egy nyaralás meg nem az a szitu, amikor tuti van lehetőséged kivenni a lencséket, szépen lemosni.
Azt ugyan nem tudom, hány napra mész el, de kb. egy hét hordás után vissza is kell menni kontrollra, hogy ellenőrizzék még mindig stimmel-e minden.
Még illesztés és próbahordás után is van, hogy nem klappol minden. Nekem az első lencsém szép és jó volt, csak marha kényelmetlen, szárította a szemem, szúrt. Egy ismerősömről meg kiderült, hogy allergiás az anyagára.
1-2 nap alatt a kivétel-berakás sem biztos, hogy tökéletesen fog menni, ha meg túl sokat macerálod a szemed, begyulladhat. Vagy ha szerencsétlen vagy és beleszakad a szemedbe - ritka, de volt már rá nem egy példa. Ha túlhordod (ami nyaralás alatt könnyen megeshet), az sem lesz kellemes élmény.
Szerintem semmiképp ne most próbálkozz vele, könnyen rossz vége lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!