Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse folyadék helyett...

Kontaktlencse folyadék helyett mibe tehetném a lencsémet?

Figyelt kérdés
Elmentem dolgozni és nem számítottam rá, hogy sokáig húzódik így lekéstem az utolsó buszt is, az egyik ismerősömnél alszok. De mivel nem hordom magammal a folyadékom így most sincs nálam és nem tudom mit csináljak most... Hogy oldjam meg? Mert nem akarok benne aludni, mert nem egészséges. SEGÍTSETEK légyszi!!!
2014. aug. 14. 21:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
30%
A víztől biztosan nem kapsz se kötőhártyát, sem vakságot :D :D :D
2014. aug. 15. 15:23
 12/22 anonim ***** válasza:
58%
attól nem is, csak a baciktól, ami benne van, a csapvíz nem steril ugyanis
2014. aug. 15. 20:08
 13/22 anonim ***** válasza:
Dehogynem kapsz, szerinted miért van direkt folyadék a lencséhez?
2014. aug. 15. 20:28
 14/22 anonim ***** válasza:

Azért van direkt folyadék a lencsékhez, mert a víz tele van bacival, ez igaz. Meg azért, mert jó pénzt keresnek vele a gyártók.

A desztillált vízben nincs baci, patikában olcsőn kapható, én azt használom. Hozzá tisztítófolyadékot, amely kicsi, és sokáig eltart, így viszonylag gazdaságos.

Ha viszont az ember nem jut desztvízhez sem, és csapi vízbe teszi a lencséjét, megóvja a kiszáradástól, viszont a bacik belemennek, úgyhogy mielőtt beteszi, fertőtleníteni kell.

A teljes sterilitás egyébként nem lehetséges. A levegőből is bejutnak a szembe baktériumok, és a lencsére is rákerülnek. A szem immunrendszere megbirkózik velük. Ha nem, akkor jön a gyulladás. Kontaktlencse nélkülieknél is.

2014. aug. 15. 22:19
 15/22 anonim ***** válasza:
78%

desztillált víz :D egyre jobb

És a desztillált víz hogy szedi le a fehérjét a lencséről, meg a koszt, ami viselés közben rátapadt?

Ti komolyan nem vigyáztok a szemetekre?

2014. aug. 16. 11:47
 16/22 anonim ***** válasza:
akkor most újat mondok úgy látom, de a desztillált víz sem steril...ti hiányoztatok biológia, fizika és kémia órákon????
2014. aug. 16. 14:48
 17/22 anonim ***** válasza:

"És a desztillált víz hogy szedi le a fehérjét a lencséről, meg a koszt, ami viselés közben rátapadt?"

A koszt a tisztítófolyadék szedi le, amit említettem, a fehérjelerakódást pedig a fejérjeoldó tabletta, amit havonta egyszer használok. Persze mikor ki kell vennem, mert alámegy valami, akkor muszáj leöblíteni a csap alatt, és a vízsugár leöblíti. Nekem tizenhat dioptriás a szemem, úgyhogy nem tehetem meg, hogy nem teszem vissza, szemüveget nem tudok viselni, mert ezt a dioptriaszámot szemüvegként az agyam nem tolerálja, iszonyúan szédülök benne. Pedagógus vagyok, látnom kell.

Harminc éve desztvízzel öblítek,kényszerhelyzetben számtalanszor öblítettem csapi vízzel, és soha nem volt kötőhártyagyulladásom. A desztillált vizet pedig a szemklinikán ajánlották még pályakezdő koromban, amikor nem volt pénzem a drága folyadékra.

2014. aug. 16. 21:57
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer egy buli végződött úgy, hogy nem otthon aludtam, így nem tudtam kivenni a kontaktlencsét. Hát abban aludtam, bár az alvás az kb 1-2 óra volt, na mindegy. :D akkor is túl sok ideig volt a szememben. Reggelre annyi volt csak, hogy nagyon nagyon száraz volt a szemem, meg egy picit homályosabban láttam, de eszembe nem jutott volna csapvizezni vagy bármi ilyesmi. Akkor eldöntöttem, hogy veszek nagyon pici ápolófolyadékot, ezt viszem is magammal, amikor az van kilátásban, hogy lehet nem kötök ki már aznap otthon. Megéri egy ilyet venni, a munkahelyedre beviszed, sosem lehet tényleg tudni, hogy mi történik.
2014. aug. 16. 22:05
 19/22 anonim ***** válasza:

"a desztillált víz sem steril"

A desztilláció a rétegvizekben, kutakban előforduló mérgező ásványi anyagokat (nitrát, arzén), de a biológiai bakteriális, virális szennyeződéseket is tökéletesen eltávolítja.

Forrás: wiki

[link]

2014. aug. 16. 23:18
 20/22 anonim ***** válasza:
aha, aztán beletöltik egy nem sterilizált PET palackba...
2014. aug. 16. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!