Kontaktlencse folyadék helyett mibe tehetném a lencsémet?
Figyelt kérdés
Elmentem dolgozni és nem számítottam rá, hogy sokáig húzódik így lekéstem az utolsó buszt is, az egyik ismerősömnél alszok. De mivel nem hordom magammal a folyadékom így most sincs nálam és nem tudom mit csináljak most... Hogy oldjam meg? Mert nem akarok benne aludni, mert nem egészséges. SEGÍTSETEK légyszi!!!
Én 15 éve vagyok lencsés, és egyszer jártam így én is. Én egy pici pohár vízbe raktam őket. Reggel kicsit kellemetlen volt a berakás utáni pár pillanat, de aztán elmúlt. (Tudod, a lencsefolyadéktól csúszik, a víztől pedig nem... de túl lehet élni). :)
2014. aug. 14. 22:08
3/22 A kérdező kommentje:
De ha mégis benne alszom, akkor az mennyire káros? És mi lenne akkor, ha vízbe tenném?
2014. aug. 14. 22:09
4/22 anonim válasza:
Én többször is tettem már vízbe. Olyan is volt, hogy a vonaton kellett kivennem, mert nem bírta a szemem, és tok sem volt nálam. Akkor benyálaztam, és pzs-be csomagoltam. Az meg számtalanszor előfordult, hogy alá ment valami, ki kellett vennem, és csak csapvíz alatt tudtam leöblíteni, mielőtt visszatettem volna. (egy harminc éve kontaktlencsés)
2014. aug. 14. 22:20
5/22 anonim válasza:
hát én azért a párezer forintért nem kockáztatnám a szemem...dobd ki vagy vegyél egy doboz folyadékot a tezskóban! benyálazás, meg csapvíz???
amúgy meg most megtanulod, hogy bármi lehet, tehát vinned kell a tokot és a folyadékot meg a műkönnyet magaddal
2014. aug. 14. 23:01
6/22 anonim válasza:
Vízba, anyám borogass. Az tele van bacival...
2014. aug. 15. 10:07
7/22 fosfosfosfos válasza:
Mennyire fontos a látásod? Kúrd ki a kukába.
2014. aug. 15. 10:35
8/22 anonim válasza:
Attól, hogy egyszer bent hagyod éjszakára nem lesz bajod... reggel esetleg kicsit szárazabb lesz a szemed, de csepegtetsz bele és kész. Csapvízbe, meg nyálba eszedbe ne jusson áztatni... nem véletlen találták ki a folyadékot.
Én is szoktam vízbe rakni, ha nincs nálam folyadék. Van ilyen na. Olyan is volt, hogy a táskámba folyt ki az összes folyadék Erdélyben egy falusi házban. Honnan is vettem volna folyadékot hirtelen? Semmi bajod sem lesz, ha egyszer-kétszer vízbe rakod, mert nincs nálad folyadék.
Ha szembe hagyod, reggelre becsipásodhat, stb. Az még kellemetlenebb.
2014. aug. 15. 15:12
10/22 anonim válasza:
Ha majd megvakulsz, vagy csak egy szimpla kötőhártyagyulladást kapsz, az még milyen kellemetlen lesz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!