Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 40 éves kor feletti távollátás...

40 éves kor feletti távollátás késleltetésére, esetleg megakadályozására van valami megoldás?

Figyelt kérdés
Például megfelelő étrenddel, szemtornával lehetne késleltetni a szemlencse rugalmasságának elvesztését, amit jelenleg olvasószemüveggel korrigálnak?
2014. júl. 14. 21:12
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, egészséges életmóddal elejét vehetjük, illetve késleltethetjük is a korral járó változásokat. Persze ez az elmélet. Az én belgyógyászom, aki olyan egészséges életet élt, amennyira csak tudott, már öt éve halott. Én, meg aki cigiztem, meg söröztem, 70 felett is kitűnően érzem magamat.
2014. júl. 14. 21:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Evolúciós szempontból a szemünk nem arra van kitalálva, hogy sötét szobákban kuksoljunk, egész nap pötyögjünk kütyükön. Ha például kimegy a szabadban, ragyogóan látja az apró betűket is, ugyanezt a betűt bent a szobában nem, vagy nem túl jól. Szóval ki a szabadba minél több időt ott töltve, kevés közelnézés, és talán kihúzható ez az időszak pár évvel!
2014. júl. 17. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!