Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Juvenilis Retino schisis? A...

Juvenilis Retino schisis? A többi lent.

Figyelt kérdés

Sajnos születésem óta élek a fent megnevezett betegséggel, az már nem biztos hogy helyesen írtam. Gyógyíthatatlan, azt eddig tudom sajnos. lényege hogy 9 réteg amiből feláll a retina hártya szétválhat, azthiszem nagyjából. Röviden bármikor megvakulhatok, egy kis ütéstől, akár kocogástól, akár wc-n üléstöl =), vagy csak kisebb erölködéstől.

Eddig szerencsére nem keletkezett ez be. De vannak jelenségek a szememben amik zavaróak, pl szaporodnak az úszkáló homályok a szememben. Voltam szemésznél, és 1 hónapos C-vitamin kúrát ajánlott. Amit be is tartottam, de nem javult semmi. Láttam másokat is akik hasonlóan jártak.

De a lényeg, hogy az úszkáló homály hirtelen elszaporodása retina leválás első jelét jeletni, azaz ha még nem vált le valószínüleg lefog.

Mivel nincs pénzem semmilyen műtétre, ezért arra gondoltam megpróbálkozok valamiféle biztosításokkal, amik egy kis "pénzhez juttatnak" ha véletlen megvakulnék.

De nem tudom, hol találok, vagy meliyk biztosításban bízhatok, ami ilyenre is ad valamiféle biztosítást.

Pl.: egyik nap felkelek és már megvakultam valami októl befolyólag, ezért a biztosító fizetne valamennyi pénzt, hogy esetleg műtéttel orvosolni lehessen a problémát, ha már gyógyítani nem lehet.

Szóval rátérve az egész lényegi kérdésére.

Tud-e valaki, vagy ismer-e valaki olyan biztosítást, amit ha fizetek, é tegyük fel már holnapra megvakulnék, térítenének-e pénzt?

Vagy ezt felejtsem is el?

Elfogadok bármilyen jellegű segítő kérdést!

Akár olyat is amivel erősíthető a szem, ami segít az úszkáló homályok felszívódásában. Akár lélektani gyakorlatok, akár gyógyszeres készítmények, ha emberi erkölcsségen belül van bármire képes vagyok, hogy a látásommal ne legyen gond.

Akit jószándék vezérel, kérem írjon!

Köszönöm!

#szembetegség #vakság #szemápolás #örökletesbetegség
2014. jún. 5. 16:37
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!