Egyik szemével világosabban lát?
A kisfiam 8 éves és arra panaszkodik ,hogy egyik szemével viágosabban fakóbban látja a színeket.
Tavaly hasonló panaszai voltak.Voltam vele szemészeten.Ott egy mosoly és egy rutin vizsgálat után kijelentették semmi baja ,a látása jó.Egyre gyakrabban panaszkodik erre.Tv zés közben vagy az utcán ha 1 színes táblát nézünk.Iskola orvos vizsgálta idén és nem talált eltérést.
Néha a szobájába ül és próbálgatja a szemeit,letakarja hol egyiket hol másikat.A látása tényleg jó.A szeme nem.piros.Nem viszket.Semmi eltérés nincs.Volt valakinek hasonló?

Igen, én is így voltam kiskoromban. Bár lehet még most is, csak már nem szórakozom ilyesmivel, hogy próbálgassam.
Semmi bajom, gondolom neki sincs.

Ha mindkét szeme nyitva van, akkor is lát különbséget a látott terület két fele közt, vagy csak ha egyik szemét letakarja?
Én egyébként kis koromban figyeltem meg, hogy egyik szememmel kékesebb, a másikkal pirosasabb árnyalatban látok. Nem tudom miért van ez, de több mint 10 éve ilyen és még nem lett belőle semmi komolyabb. Gondolom neki is ilyesmi lehet. Ne aggódj :)

Mondjuk két szemmel nézve én sose láttam különbséget. Mindig csak akkor, ha az egyik szememet becsuktam.
Próbálj meg még egy szemészt a biztonság kedvéért. Mondjuk ettől függetlenül nem vinném túlzásba az aggódást és az orvoshoz rohanást a helyedben, de mindenképp odafigyelnék rá, hogy van -e változás az idő múlásával.

Szemüveges vagyok,
Sajnos nálam ez ez a gond, ha letakarom egyik szememet a jobbal élénkebbe a színek, a balnál picit halványabb.
El is szoktam gondolkozni, hogy most melyik lehet az "igazi" szín.... :|
Foltokat is látok, (elvileg minden szemüveges)
Sajnos meg kell szokni, nem lehet változtatni rajta, de egyik sem gond! :)
Kitartást, hátha elmúlik :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!