Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egyik szemével világosabban lát?

Egyik szemével világosabban lát?

Figyelt kérdés

A kisfiam 8 éves és arra panaszkodik ,hogy egyik szemével viágosabban fakóbban látja a színeket.

Tavaly hasonló panaszai voltak.Voltam vele szemészeten.Ott egy mosoly és egy rutin vizsgálat után kijelentették semmi baja ,a látása jó.Egyre gyakrabban panaszkodik erre.Tv zés közben vagy az utcán ha 1 színes táblát nézünk.Iskola orvos vizsgálta idén és nem talált eltérést.

Néha a szobájába ül és próbálgatja a szemeit,letakarja hol egyiket hol másikat.A látása tényleg jó.A szeme nem.piros.Nem viszket.Semmi eltérés nincs.Volt valakinek hasonló?

2014. máj. 19. 20:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen, én is így voltam kiskoromban. Bár lehet még most is, csak már nem szórakozom ilyesmivel, hogy próbálgassam.

Semmi bajom, gondolom neki sincs.

2014. máj. 19. 21:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha mindkét szeme nyitva van, akkor is lát különbséget a látott terület két fele közt, vagy csak ha egyik szemét letakarja?

Én egyébként kis koromban figyeltem meg, hogy egyik szememmel kékesebb, a másikkal pirosasabb árnyalatban látok. Nem tudom miért van ez, de több mint 10 éve ilyen és még nem lett belőle semmi komolyabb. Gondolom neki is ilyesmi lehet. Ne aggódj :)

2014. máj. 19. 21:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.Kicsit lehet túl reagálom
2014. máj. 19. 21:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen akkor is lát külömbséget ha két szemmel néz.
2014. máj. 19. 21:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor az már gond lehet. Keressetek meg egy szemészt!
2014. máj. 19. 21:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Bal szememmel sokkal szebb színeket látok, a jobbal pedig sokkal élesebb kontúrokat. Szóval szerintem normális lehet
2014. máj. 19. 22:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk két szemmel nézve én sose láttam különbséget. Mindig csak akkor, ha az egyik szememet becsuktam.

Próbálj meg még egy szemészt a biztonság kedvéért. Mondjuk ettől függetlenül nem vinném túlzásba az aggódást és az orvoshoz rohanást a helyedben, de mindenképp odafigyelnék rá, hogy van -e változás az idő múlásával.

2014. máj. 19. 22:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.mégegyszer elviszem mert aggódok.inkább feleslegessen mint valami baj legyen.
2014. máj. 20. 08:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Szemüveges vagyok,

Sajnos nálam ez ez a gond, ha letakarom egyik szememet a jobbal élénkebbe a színek, a balnál picit halványabb.

El is szoktam gondolkozni, hogy most melyik lehet az "igazi" szín.... :|

Foltokat is látok, (elvileg minden szemüveges)

Sajnos meg kell szokni, nem lehet változtatni rajta, de egyik sem gond! :)

Kitartást, hátha elmúlik :)

2014. máj. 23. 14:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha lesz valami diagnózis, akkor nagyon kíváncsi lennék rá :)
2014. máj. 24. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!