Lézeres látásjavítás, megéri a kockázatot?
23 éves srác vagyok. Végülis nem sok, mindkét szemem -1,25 és az elmúlt 1 évben nem is romlott hála a jó égnek.
Nem sok de annyira elég, hogy vezetéshez szükségem van szemüvegre vagy kontaktlencsére.
Eléggé elterjed téma a látásprobléma és sokunkat érint, hisz nap mint nap látom.
A szemüveget még 5 év után sem sikerült megszoknom, ezért lassan egy éve kontaktlencsére váltottam. Ami bejött, fantasztikus dolog, de az elmúlt napokban jöttek a gondok, elkezd tőle fájni a szemem, szúr mint az álatt, viszket, eddig nem volt vele gondom. Nem tudom mitől, de ha csak eddig bírták a szemeim akkor is inkább látok homályosan, minthogy egésznap szemüvegben legyek.
Szeretném visszakapni azt, ami fiatalabb koromban volt. Tisztánlátás, és nem azzal szarakodni, hogy oda figyeljek, nálam van-e a szemüveg vagy a lencse, ki-be rakni ésatöbbi macera.
Aki megműttette a szemeit megbánta vagy tényleg olyan jó évekkel később is?
Aki nem műttette meg, miért nem?
Nem tudom, hogy érdemes-e kockázatot vállalni -1,25re.
Elég fejlett már a technológia? Lehet inkább várok még 10 évet, hogy fejlődjön.

Szia! Nem kell ezen aggódnod, eléggé fejlett már a technológia. Az első lézeres szemműtétet kb. 30 évvel ezelőtt csinálták felszíni kezeléssel (PRK), de egy évtizede megjelent a lebenyes kezelés is, ahol a lebenyt femtuszekundumos lézerrel készítik, azaz ez a legbiztonságosabb módszer. Át tudom érezni, amit te, nekem sincs olyan nagy dioptriám, viszont pont elég ahhoz, hogy ne ismerjek meg embereket az utcán, vagy ahogy te mondtad, korrekciós eszköz nélkül ne vezethessek.
most készülök megműttetni a szememet pár héten belül, hogyha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok rá. van egy blog is, ami nagyon jól összeszedi a dolgokat: [link] , itt vannak összehasonlítások, árak, érvek és ellenérvek, hogy te tudj dönteni.
de én is nagyon szívesen válaszolok, elég alaposan beleástam magam a témába. sőt, ha érdekel, tudok kedvezményes kupont is szerezni. :) csak írj privátot, ha érdekel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!