Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Az utóbbi időben túlzottan...

Az utóbbi időben túlzottan érzékeny lett a szemem a napfényre, nem tudom mitől lehet. Változhat a fényérzékenység?

Figyelt kérdés

Benti munkát végzek, elég sokat nézem a laptop kijelzőjét, mesterséges a fény. Távolra rosszul látok, van rá szemüvegem, hordom is. Eddig is hunyorogtam az erős napsütésben, ahogy mindenki más is, de most ha kimegyek, akkor perceken keresztül képtelen vagyok kinyitni. A múltkor autóval mentünk, nem bírtam kifelé nézni a szélvédőn (nem én vezettem), pedig tavaly nyáron simán vezettem szemüvegben, most nem tudnék.

Még 2 hónap mire tudok menni szemészhez.

2014. ápr. 2. 14:12
 1/3 anonim ***** válasza:

detto, nekem rendesen konnyezik is, sotetedos szemuveg nem mukodik a kocsiba :/

lencset, teszek napszemcsivel, de az is draga, 2 szemuveg is...

kis penzbol be lehetne elol is sotetiteni a kocsit, akkor nem sutne be a szemuveg moge, de a barmok megbuntetnek erte, nem tom ki talalta ezt ki, de megvernem a fejet :@

2014. ápr. 2. 15:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Van már valami olyan szemüveglencse, aminek autóban is működik a sötétedése, de horribilis ára van (főleg úgy, hogy nekem vékonyított kell...).

De legalább nem vagyok egyedül ezzel a problémával, bár ez egyikünknek sem vigasz :)

2014. ápr. 3. 08:32
 3/3 anonim ***** válasza:

szintén dettó, de én az lcd monitort sem bírom már 8 órában... kész katasztrófa ez...

a lutein segített egy ideig, de már az sem.

a monitorral terhelt szem sokkal kevésbé bírja a kinti fényt. Arra is gondoltam hogy a megnövekedett uv szint okozhatja, a világos bőrűség, de hogy mindannyiunknak rossz is a szeme távolra, az is lehet ok.. Egy értelmes tanult szemész válasza kellene de olyan itthon nem nagyon van.

2015. okt. 12. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!