Hogy működik egyáltalán a szemüveg?
Figyelt kérdés
Jò, ez így bután hangzik, de arra gondolok például, hogy kipróbáltam egyet múltkor, sajnos a dioptriára nem emlékszem.. És ha feltettem, teljesen homályosan láttam vele, ha viszont eltartottam magamtól úgy 15 centire és úgy néztem át rajta, teljesen éles volt a kép.2014. febr. 24. 08:42
1/1 My Conserve válasza:
Eltereli a fényt. Ha rosszul működik a szem, az is torzít, másfelé irányítja a fények útját, mint ahogy a valóságban kéne. A megfelelő szemüveg, ideális esetben, pont úgy tereli el a fény útját, hogy ez, összeadódva a hibásan működő szem általi eltereléssel, a végén helyes képet adjon. Persze, mivel az egyes emberek szeme másképp lehet rossz, így nem mindenkinek ugyanolyan szemüveg való. A dioptria csak az egyik mutató, amiben különböznek, még van egy csomó más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!