Kiesett kontakt lencse szájban tartás után visszateve milyen következményei lehetnek?
Mivan?
Jesszus ég, ne vedd a szádba a kontaktlencsét, károsíthatod, plusz a szád tele van bacival.
Ha kiesett, akkor kiesett, ha nincs tárolód és folyadékod, akkor annak a lencsének jobb, ha búcsút intesz.
Ha lencsét hordasz, mindig tedd be a táskádba a kis tárolót, benne folyadékkal. Akkor nem történnek ilyesmik.
Ha a szádba vetted a lencsét akkor gyakorlatilag a legrosszabbat tetted vele, mivel ott a legtöbb a bacilus. Ezek után a lencse már nem használható.
De ezt egy lencsehasználó embernek illene tudni. Feltéve hogy már elmúlt vagy 10 éves.
Mi a szarakodás, te hülye vagy kérdező. Tökéletesen igaza van az 1-nek meg a 2-nek. A szádban a rohadt kaján élő baktériumok élnek. Nem szabad a szemedbe tenni a lencsét.
A következmények: természetesen fertőzés. Mondjuk 2 nap után megnyugodhatsz.
Első vagyok: kedves kérdező, bocsi, hogy f^szságokkal raboltam az idődet.
Nyugodtan tedd akkor a szádba a lencsédet és aztán bele a szemedbe. Persze mielőtt a fertőzés miatt begyulladna a szemed, és a csipától nem látnál, nézd le a netről a legközelebbi szemészet címét, és memorizáld.
Konkrétan a kérdésre válaszoltam. Szóval ha f^szság volt a válasz, akkor a kérdés is az volt...
Ja és hogy mennyi idő alatt nyugodhatsz meg, hogy nincs baj? Egy héten belül tuti tapasztalni fogod az eredményt. Jó várakozást a szemészeten.
Üdvözlet a válaszolóknak! No szerencsére megmaradok és nem is vakultam meg. Az eset két hete történt és éppen moziban voltam, esélyem nem volt menni sehová, kínomban jobb ötletem nem volt, minthogy a számba tegyem, hogy ne száradjon ki.
De utána sürgősen vettem is újat.
Amúgy nekem csak a válaszok hangnemével volt gondom. Minek kell lealázó, lesajnáló, fölényeskedő stílusban megalázni valakit, mert kérdez????
Tárgyilagosan is fel lehet hívni az ilyen dolgok veszélyeire, amiről egyébkét, bármilyen hihetetlen is, de nem tudtam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!