Ha (diabéteszes) retinopátiám lett volna, a szemész a szemvizsgálatkor tudta volna?
Biztosan észre vették volna a kicsi bevérzéseket és a kapilláris ereken a retinán a kicsi kezdődő mikro aneurizmákat. Először ezt látják meg és a kicsi bevérzéseket, ami később már úgynevezett tócsás vérzéssé alakul. Ha ez így romlik tovább, akkor nagyon komoly baj lehet a vége, ha nem kezdi ez a beteg szedni a koleszterin csökkentő sztatin hatóanyagú gyógyszert. Nekem is az fogta meg és fordította vissza a retinopátiát. megállította az egész szervezetemben az erek lassú szűkülését és az elzáródások lehetőségét.
Azt érdemes megfigyelni vérvételnél az adatoknál, hogy nem magasab-e a koleszterin szint a normálisnál. Sajnos nagyon sokan hajlamosak a magas koleszerin szintre és azoknál a kockázat jóval nagyobb akár a szemészeti problémára de a szív és agyi infarktus is esélyesebb a magas koleszterin szintű embereknél. Viszont a sztatin hatóanyagú csökkentő gyógyszer nálam bevált. Amit én szedek az az Atova-Teva 80mg Tudatosan kértem nagyobb adagot és nem rosszabodott tovább, hanem rendbe jött a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!