Kontaktlencse tartót hogy kell tisztítani?
minek kellene kifőzni? a folyadék fertőtlenítő...a víz meg amiben kifőznéd az tele van bacikkal
folyadék, amihez adták a tokot, abban van használati utasítás, nyisd ki és lapozz a tok tisztítása részhez, ami oda van írva, úgy kell tisztítani a tokot
Én úgy szoktam, hogy havonta egyszer (amikor új lencsét bontok fel) tiszta kézzel, öblítőfolyadékkal kiöblítem a tokot. Ez elég jól megtisztítja, de három havonta, mikor elfogy a folyadék, és veszek egy újat, akkor a hozzá kapott tartót használom.
A folyadék amúgyis fertőtlenítő hatású. Nehogy beletedd csapvízbe, mert az nem egészséges, a szemedre nézve fertőző is lehet!
Remélem tudtam segíteni :)
Régen , amikor még nem volt ilyen jellemző a tömeggyártás, és nem adtak minden folyadékhoz tokot, valóban kifőzték. Alaposan kimosták s tokot és a tetejét, kiöblítették, és forrásban lévő vízbe tették. Úgy 5 perci "főzték", majd óvatosan kivették, és kiszárították. A tokot egy tiszta törölközőre kell tenni, az új elmélet szerint nem lefelé fordítva , mert akkor a meleg nedves környezetben újra megtelepedhetnek a bacik... Szóval fontos a gyakori csere, mert a tokban az elszaporodó mikrobák biofilmet alakíthatnak ki...
Szóval ki kell öblíteni a folyadékkal, és ki kell szárítani!!! Így nem képződik biofilm, ami a bacik melegágya! A folyadékok csak kismértékben fertőtlenítenek!!! Nem 100 % osan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!