Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen kontaktlencsét és...

Milyen kontaktlencsét és mennyiért?

Figyelt kérdés
Az egyik szemem -6 (-4 cyl) dioptriás a másik -2,5 (-1,5 cyl) dioptriás. Milyen kontaktlencse ajánlott nekem és milyen árban, amit legalább fél évig, de jobb lenne, ha egy évig nem kellene cserélni. Fotózok és zavar a szemüveg, ezért kellene valami más megoldás. Ár is érdekelne, hogy egyáltalán megéri-e?

2014. jan. 16. 17:37
 1/5 anonim ***** válasza:
A -4,00 cilinder miatt nem lesz könnyű megfelelő lencsét találni, de nem reménytelen. Csak valószínűleg pár próbán át kell majd esni, és ez sok időbe is telhet. Először is, ha nem spéci lencsét próbálnak majd, akkor a Bausch & Lomb soflens Toric készít -2,75 cilinderes lencsét. Ezzel lehetne kezdeni, mert lehet, hogy ezzel szépen ki lehetne korrigálni a -4,00 cilindert. Van egy ismerősöm, neki -4,50 cilinderes a szeme, és ez a típus tökéletesen kikorrigálja. Létezik egy Frequency XCel Toric XR típus, itt a max. cilinder -3,75. Szóval van esély...
2014. jan. 17. 16:34
 2/5 anonim ***** válasza:
A Soflens Toric vagy For astigmatism fél évre kb. 20 000 Ft (+ - 10 %) neten olcsóbb, de először optikában kell megtalálni a megfelelő kontaktlencsét, ezt a neten nem lehet csak úgy rendelni. A CooperVision Frequency XCEL Toric XR jóval drágább, fél évre 44-45 000 Ft. A folyadék fél évre 6-7000 Ft, ebben is van eltérés árban, boltban drágább. Az első kontaktlencse vizsgálat is pénzbe kerül, optikától függően 3-5000 Ft, és lehet hogy a próbalencse árát is ki kell fizetni... Szóval hogy megéri? Ha jobb látásélményt ad, és kényelmesebb mint a szemüveg, igen. De nem olcsó mulatság...
2014. jan. 17. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
És megoldás lehet a kemény kontaktlencse amire lehet, hogy TB támogatás is kapható. Ezek árait nem ismerem. Egyes szemklinikákon foglalkoznak vele (Bp.-n Tömő utca, Mária utca).
2014. jan. 18. 11:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megmondani, mert nem mindenkinek ugyanaz jó a szemére, főleg a cilinderessel szokott baj lenni, én például már próbáltam az összeset ami kapható, de egyiket sem bírja a szemem, hányingerem van tőle vagy épp szédülök, míg a szemüveget megszokta a szemem, a cilinderes lencsét nem. És nem is láttam vele annyira jól mint szemüveggel.

Amúgy a fél éves, éves lencsék rosszabbak, kényelmetlenebbek mint azok amiket havonta kell cserélni, szóval szerintem ilyet venni nem éri meg.

De menj be egy szimpatikus optikába és csináltass vizsgálatot, kapsz próbalencsét is amit hazavihetsz majd, ez max 5000 ft szokott lenni összesen. Jobb helyeken fele ennyiért is megcsinálják. (Ne Ofotértbe menj szerintem)

Lencsetisztító folyadék meg Rossmann, DM vagy Müllerben szokott lenni olcsóbban. Optikában jóval drágábbak.

2014. jan. 18. 14:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. jan. 19. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!