Neked hány dioptriás a szemüveged? Megéri inkább lencsét használni?
Nekem -4-es a szemüvegem.
Volt régebben még kontaktlencsém, de az sajnos nem vált be. Száraz volt a szemem, pedig három félét is próbáltam már. Szerintetek a lencse jobb, mint a szemüveg?
Jelenleg -3,25-ös.
Nekem van lencsém, jobban szeretem, mint a szemüveget. De itthon szemüvegben szoktam lenni.
Nekem a szemüvegem jobbon -2,25, balon meg -1,75.
A lencsém mindkettőre -2.00. Imádom a lencsét, mert kényelmes, meg minden, de sajnos nekem a suli nem teszi lehetővé, hogy gyakran hordjam. Nagyon sokat rajzolok, gép előtt ülök, és nem igen sokat alszom, így nagyon szárad a szemem, van, hogy egy óra kontaktlencse után már vörös, pedig lágy lencsém van, Acuvue Oasys.
Kb. ezek miatt két és fél éve csak szemüveget hordok, csak a szünetekben hordok lencsét, amikor pihenni tudok, de most télen pl. akkor is csak szemüveget.
Lencse komfortosabb, nem párásodik, és nincs homályos folt, szemüvegnél viszont nincs szemszárazság, meg hasonlók.
Egyébként szárazság ellen javallott a műkönny, főleg hogyha minden típusnál ezt produkálja a szervezeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!