Kontaktlencse működése?
3 hónapja viselek kontaktlencsét (I wear, 3 havi) és életem egyik legjobb döntése volt a lencse. Kényelmesebb és jobb, mint a szemüveg és biztonságosabbnak tartom még a XXI. századi szemműtéteknél. Na mindegy.
Lehet benne zuhanyozni? Félek, hogy a víz esetleg kimossa a szememimből vagy baktériumok kerülnek bele fürdés, gőz alatt?
Strand, nyári szezon. Lehet benne úszkálni? Vagy érdemes akkor már napi lencsét hordani strand időkre?
Voltam wellnesezni, de nem mertem wellnes alatt lencsében lenni, szauna, gőz szauna és a többi? Vagy nyugodtan használhatom ilyen területken? Nem lehet gond belőle?
Zuhanyozni mindig zuhanyzok benne, hajmosáskor becsukom a szememet, vagy ha úgy jöna víz.
Strandnál szemüveg, mert ott sose tudhatod mikor csap arcon a víz, és kimoshatja simán.
Az a kisebbik gond, h elveszik a lencse, a nagyobbik, ha a látás veszik el. Idézet egy cikkből:
"Kontaktlencsét próbált az egyik beteg a szegedi szemklinikán. Végh Mihály egyetemi docens azt mondja, sokan nem tudják, hogy komoly szem betegségeket is el lehet kapni strandoláskor. Ilyen például az akant amőba.
„Ha ilyen vírus fertőzés van, az nagyon súlyos szaruhártya szövődményeket tud okozni és ha ez nincs kezelve, ha ez nincs időben kezelve, akár látásvesztéssel is járhat” – mondta Dr. Végh Mihály, az SZTE Szemészeti Klinikájának egyetemi docense."
Bár itt az írják, hogy a természetes vízben van, sajnos előfordul a csapvízben is:
zárásképp :
Tusolásnál érdemes kivenni, vagy a szemet elkerülve fürödni, a strandnál meg lencse nélkül, vagy egyszer használatos napi cserés lencsét venni, amit a nap végén kidob az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!