Szerintetek azért vagyok béna a sportokban, mert az egyik szememre tompalátó vagyok?
Szóval neked a sport a kosárlabdában merül ki?
Utolsó: hülyeség amit írsz. Az agy gyorsan hozzá tud szokni a megváltozott körülményekhez. A bal szemem egy héten keresztül be volt kötve egy betegség miatt. Az első napon nyúltam mindig félre, ha valamit megakartam fogni. Második napon már teljesen hozzá szokott az agyam, hogy csak egy szemmel látok és mindenre képes voltam amire előtte.
Ja, biztos rosszul tudom, elvégre te élsz 20 éve tompalátóként.
És nem, nem kosarában merül ki nálam a sport, de lovaglásnál, úszásnál vagy kajaknál tök mindegy, hogy van-e térlátásod vagy nincs.
Fejleszthető tompalátásnál a sportban való ügyesség, de egy tompalátó jó eséllyel nem lesz NBI-es sportoló.
Amúgy meg fogorvosnak tanulok, ha tükörből dolgozok, ami ugye 2D-s képet ad, sokkal ügyesebb vagyok, mint az évfolyamtársaim vagy akár az oktatóim, tükör nélkül viszont sokkal bénább, mint bárki más.
Ebből tök jól látszik, hogy valamennyire tud tanulni az agy, de nem 100%-osan.
A tükör is 3D-s képet ad. Miért adna 2D-st?
Én tapasztalatból beszélek, amikor csak egy szememre láttam. Az első nap kivételével mindent meg tudtam csinálni, mint azelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!