Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szerintetek azért vagyok béna...

Szerintetek azért vagyok béna a sportokban, mert az egyik szememre tompalátó vagyok?

Figyelt kérdés
2013. dec. 15. 16:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Én is tompalátó vagyok, de mindig átlagonf elüli voltam tesiből, ált. suliban és középsuliban szinte én voltam a legjobb kosárban és kéziben is.
2013. dec. 15. 16:22
 2/20 anonim ***** válasza:
* ált. és középsuliban is
2013. dec. 15. 16:23
 3/20 anonim ***** válasza:
Azért vagy béna a sportokban, mert béna vagy. A látáshoz ehhez semmi köze.
2013. dec. 15. 16:28
 4/20 A kérdező kommentje:
Szóval,ha te becsukod a szemedet,akkor is jól tudsz kosarazni?Ügyes vagy!
2013. dec. 15. 16:31
 5/20 anonim ***** válasza:
Azért lehet köze, mert aki tompalátó, annak nincs térlátása, ergo nem tudja érzékelni, hogy a labda/palánk/kapu mikor mennyire van távol.
2013. dec. 15. 16:31
 6/20 anonim ***** válasza:

Szóval neked a sport a kosárlabdában merül ki?

Utolsó: hülyeség amit írsz. Az agy gyorsan hozzá tud szokni a megváltozott körülményekhez. A bal szemem egy héten keresztül be volt kötve egy betegség miatt. Az első napon nyúltam mindig félre, ha valamit megakartam fogni. Második napon már teljesen hozzá szokott az agyam, hogy csak egy szemmel látok és mindenre képes voltam amire előtte.

2013. dec. 15. 16:52
 7/20 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy a kedves kérdező csak igazolni akarja magát, hogy nem az ő hibájából nem jó a sportokban, és itt a GYK-n keresi a támogatókat ahelyett, hogy szembe nézne az igazsággal.
2013. dec. 15. 16:55
 8/20 anonim ***** válasza:

Ja, biztos rosszul tudom, elvégre te élsz 20 éve tompalátóként.

És nem, nem kosarában merül ki nálam a sport, de lovaglásnál, úszásnál vagy kajaknál tök mindegy, hogy van-e térlátásod vagy nincs.

Fejleszthető tompalátásnál a sportban való ügyesség, de egy tompalátó jó eséllyel nem lesz NBI-es sportoló.

2013. dec. 15. 17:06
 9/20 anonim ***** válasza:

Amúgy meg fogorvosnak tanulok, ha tükörből dolgozok, ami ugye 2D-s képet ad, sokkal ügyesebb vagyok, mint az évfolyamtársaim vagy akár az oktatóim, tükör nélkül viszont sokkal bénább, mint bárki más.

Ebből tök jól látszik, hogy valamennyire tud tanulni az agy, de nem 100%-osan.

2013. dec. 15. 17:10
 10/20 anonim ***** válasza:

A tükör is 3D-s képet ad. Miért adna 2D-st?

Én tapasztalatból beszélek, amikor csak egy szememre láttam. Az első nap kivételével mindent meg tudtam csinálni, mint azelőtt.

2013. dec. 15. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!