Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Sötétben ez miért van?

Sötétben ez miért van?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogyha valamire közvetlen ránézek sötétben nem tudom kivenni mi az, feketeséget látok. De ha mellé nézek akkor látom nagyvonalakban amit ha közvetlen nézek nem. Miért van ez?
2013. dec. 10. 21:43
 1/5 pityubá' ***** válasza:
0%
A lelked asztrális kivetülése magad elè akadájozzaèj ezt meg. Nappal a hátad mögè esik a vetület, ez az úgynevezett árnyèk, viszont èjjel a tested elè helyezõdik át. Egy ionizált dezintegrátorral szètoszlathatod
2013. dec. 10. 21:57
 2/5 anonim ***** válasza:
A retinánkon úgynevezett csapok és pálcikák vannak, a pálcikák a fény-árnyék-ot érzékelik, a csapok pedig a színlátásért felelősek, a látott kép a sárgafoltodnál a legélesebb, ahol rengeteg csap van, viszont nem sok pálcika, körkörösen kifelé haladva viszont egyre több a pálcika, de kevesebb a csap. Azért nem látod ha közvetlen ránézel, mert a csapok ingerületbe hozásához hat foton ("fényrészecske") szükséges, míg a pálcikák már egy foton hatására ingerületbe jönnek. Ha közvetlen ránézel, nem jut elég fény onnan a szemedbe, de ha mellé nézel, az már elég ahhoz, hogy lásd. Remélem érthetően fogalmaztam. :)
2013. dec. 11. 00:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyit, hogy ez nem betegség, mindenkinél így van.
2013. dec. 11. 00:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod,tudtam hogy nem betegség, csak csupán érdekelt. :)
2013. dec. 11. 07:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Rendben, én kiskoromban azt hittem, és senkinek sem mertem elmondani, aztán persze később biosz órán fény derült a turpisságra :D
2013. dec. 12. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!