Sötétben nem látok egy nagy foltban a bal szememre
semmit, mitől lehet?
Figyelt kérdés
Huszonéves lány vagyok, a jobb szememnél nem tapasztaltam ezt. Körülbelül fél éve kezdődött.
2013. jan. 26. 13:19
1/5 anonim válasza:
Gyorsan húzas orvoshoz!!! És már fél éve tart? Lehet retinaleválás! Ha tovább vársz gondolj csak bele mi lehet. Annyit még leírhatnál, hogy ez a látómeződ közepén van vagy oldalt? Tehát az éleslátást zavarja, vagy a perifériást?
2013. jan. 27. 14:48
2/5 A kérdező kommentje:
Középen :S Igazad van, csak eddig halasztgattam.. :S
2013. jan. 27. 17:30
3/5 anonim válasza:
Várjunk csak :S ha középen van akkor lehet olyan ritka betegségben szenvedsz, akinek fiatalon jön elő a Makula Degeneráció, ez magyarul sárgafolt sorvadás és sajna nem gyógyítható még, csak megfékezhető megállítható. Vagy pedig pont voltál olyan szerencsétlen akinek középen kezd levállni a retinája :S légyszives nézz rá ezekre:
Sürgőssen orvos (ha még nem tetted volna meg) és további intézkedések. Az hogy nappal nem vetted észre egyszerű a magyarázat. A bal szemednél enyhén elkezdődött a probléma, így csak sötétebben látsz és a probléma sötétben észrevehető, amit a jobb szemed ép látása még kompenzált nappal, vagyis elrejtette, mert két szemmel nézünk ugyanarra a tárgyra ami középre esik. Am nekem nincs ilyen problémám, csak utóbbi időben rengeteget olvasgattam a szembetegségekről, és most véletlenül rádakadtam itt. (21/F)
2013. jan. 29. 02:33
4/5 anonim válasza:
Csak még annyit, ha szerencséd van és időben orvoshoz mész, akkor talán ez az enyhe probléma megelőzhető/kivédhető a jobb szemed esetében is mielőtt kialakulna, és élhetsz még teljes értékű életet, ha megfékezik ezt az állapotot a bal szemednél most, így a látásod nagyon jó maradhat, lehet árnyékfoltocska félét fogsz látni a bal végett, de megszokhatod. Nem ijesztgetésből írom ezeket, csak a tünetjeid alapján nem kellett volna már ennyit sem várni. Sajnos írják, hogy akkor veszik észre a betegséget, amikor már jelentősebb látásromlást élnek meg a betegek. És a másik jellemzője, hogy ez az időskor betegsége, az 50 év fölöttieknél szokott lassan előbukkanni (bizonyos százalékánál). Azért szeretném ha megírnád végül is mit diagnosztizáltak. Mert cukorbetegség is produkálhat hasonlót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!