Megyek szemüveget csináltatni, de ma csak computeres látásvizsgálat van. Mennyire jó ez vagy miben különbözik az orvosálltal diagnosztizáltól? Mennyire megbízható?
A legtöbb szemészeten először megvizsgálnak a computeres rendszerrel majd ezt követően a "hagyományos", lencsepakolós módszerrel. A doki ezt a két eredményt mérlegeli. Többnyire nagy különbség nem szokott lenni a kettő közt. A computeres esetében a beteg nem "aktív" résztvevője a vizsgálatnak, hiszen a gép csinál mindent. A hagyományos módszernél a beteg válaszaira kell hagyatkoznia a dokinak, szóval ez lehet pontatlanabb.
Vannak helyek (pl optikákban) ahol csak a computeres vizsgálatot végzik.
(persze nem vagyok orvos, ha mákod van talán lesz itt egy szemész aki pontosabb választ ad :) )
Köszönöm a gyors válaszod :)
Ment a zöld pacsi :)
Nálam fél dioptria volt a különbség a kettő között, ami azért már elég sok. Azért mentem a szemészhez, hogy megerősíttessem a szemüvegem, mert már nem láttam jól vele, erre a computeres cucc kidobott egy negyed dioptriával kisebb szemüveget :D
Szóval, nekem a lencsepakolgatás vált be jobban.
Szerencsére tegnap volt doktornéni és megvizsgált ő is.
De nagyon rossz volt, nem tudom, hogy megfogom-e szokni a szemüveget :(
Köszönöm mindenkinek a választ, ment a pacsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!