Optikába vagy szemészetre menjek először? SOS, SÜRGŐS
Ma volt az iskolában szűrővizsgálat, minden jó, kivétel a szemem. A táblán nem tudtam minden számot elolvasni. A védőnő adott egy lapot, amire az van írva, hogy "Látás: 5/7; 5/8". Ez mit jelent? Azt mondta, hogy menjünk el szemészetre vagy optikába. Hova menjünk? Melyik a jobb? Hol nem akarnak ránksózni semmit?
A válaszokat előre is köszönöm!
Azt jelenti, a jobb szemeddel 5 méterről olvasod el azt, amit más hétről is lát, a ballal meg nyolcról.
ÉS mi az, hogy nem akarnak rátok sózni semmit? Szemüvegre van szükséged.
Attól függ, mennyi pénzetek van. Én az optikában járok szemész szakorvoshoz. Fontos, hogy ő szakorvos, nem csak optikus. Ez pénzért van, magán.
Az sztk ingyenes.
Köszi a válaszokat! :)
A védőnő mondta, hogy van olyan optika, ahol rásózzák az emberekre a szemüveget, még akkor is, ha nem kell neki.
Azt, hogy a szüleim mennyi pénzt áldoznak rá nem tudom. Anya a közelmúltban készíttetett szemüveget.
igen az optika célja az hogy eldajanak valamit,mert abból élnek.
én elballagtam az sztk.ba de ott csak rondák voltak,úgyhogy onnan egy optikába mentem.
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Időközben felmerült még egy kérdés: A szemészszakorvosi magánrendelés ugyan olyan jó, mint amilyen a kórházi szemészeti rendelés? Ezt a gyorsabb időpont miatt kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!