Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemtorna valakinek már...

Szemtorna valakinek már segített vagy ha valakinek mar szemüvegje van az visszafordíthatatlan ilyen tornával?

Figyelt kérdés
2013. dec. 1. 14:02
 1/2 anonim ***** válasza:

A szemtorna semmire sem jó, tapasztalatból mondom. Maximum akkomodációs görcs ellen jó. Magyarázat: azért, mert a szemtorna közben távolra nézel, szemüveg nélkül. De ezt szemtorna nélkül is meg lehet csinálni.

Nekem -12,25ös a szemem (B: simán -10, kicsi (0,5) cilinderrel csak), kontaktlencsém (Biofinity toric a jobb szemen, balon pedig sima). Mindkettő ugyanolyan Sph értékben, csak a cyl a 2,25 a jobbon. Amúgy meg -2,5Cyl kellene, de ez a kis eltérés belefér :D Ez a legerősebb Biofinity lencse amúgy.

Mintha benne sem lenne a szememben, de jól látok, semmi panaszom, egyszer sem esett még ki. Kétszer gyulladt be eddig a szemem (3 éve hordok lencsét), és sokan csak kábultak, amikor meglátták az ólomkristály szemüvegemet :D Nem tudok vele mit csinálni, űrhajós asszem nem lehetek már :D, kb. 3 vagy 4 éves lehettem, amikor az első szemüvegemet megkaptam. Jól látok, ha viselem a lencsét, vagy itthon a szemüveget. Teljesen felesleges a szemüveg, lencse letételével szenvedni, ha nem vezet sehova. Amúgy már lézeres műtétek is vannak, csak nekem nem javasolják.

18F

2013. dec. 1. 18:28
 2/2 A kérdező kommentje:
a kontalencse viszont draga nem? ugy ertem azt cserelni kell haromhavonta? mennyiert vannak egy atlg kontakt lencsek , nekem kb 1-1,5 kene
2013. dec. 1. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!