Miért tapad rá az ujjamra a kontaktlencse amikor be akarom tenni a szemembe?
Figyelt kérdés
Nagyjából 4-5 hete van kontaktlencsém. Az első hetekben a próbalencsét hordtam, de mivel az nem volt töléletes, ezért csak ritkán. Az új, rendes és jobb lencse 2 hete van meg, amit naponta hordok. Most már egész ügyes vagyok a kivételnél, de betenni valamiért nagyon béna vagyok. Mit csinálhatol rosszul? Amikor be akarom rakni a lencsét, állandóan ráragad az ujjamra, vagy kifordulva tapad rá. Ha az számít, rendesen megmosom a lencsét berakás előtt meg kivétel után is. Reggelenként, amikor sietnem kellene, nagyon fusztráló, hogy emiatt nem sikerül. Ha nagy ritkán ez nem történik meg, akkor pik-pak beteszem. Nagyon örülnék néhány ötletnek, hogy mi lehet a megoldás erre.2013. nov. 28. 20:40
1/3 anonim válasza:
Amikor az ujjadra teszed, akkor a domborodó része éppen hogy csak érjen az ujjadhoz, (1 ujj begyedhez). Csak óvatos legyél, hogy nehogy leessen.
2/3 anonim válasza:
Szia! Én is nemrég kaptam meg a lencsémet, még friss a tanulós tapasztalatom. Nekem akkor sikerült pillanatok alatt betenni, ha az ujjamon is volt a folyadékból, meg a lencsén is, és épp csak az ujjam hegyére tettem a lencsét. Amikor úgy éreztem, hogy bent van, nem vettem el azonnal az ujjam, hanem egy picit jobbra-balra húztam a szememen, hogy tényleg ott maradt-e a lencse. Ha gyorsan elveszed az ujjad, akkor van rá esély, hogy a lencse nem marad a helyén.
3/3 anonim válasza:
Valószínűleg amikor berakás előtt lemosod, az ujjad is folyadékos lesz, és emiatt tapad rá az ujjadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!