Vakokat kérdezném. Ti álmodtok, és mit?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Egy olyan dolog érdekelne, hogy aki születésétől fogva vak, az álmodik? és ha igen akkor csak hangokat hall?
És ha később vakult meg, mondjuk 15-20 éves korában, akkor lát is valamit álmában!? ez nagyon érdekelne! köszi :)
2009. nov. 20. 20:12
11/11 anonim válasza:
Szia. Még mielőtt válaszolnék neked, az első válaszolónak mondom, hogy el tudjuk olvasni, ugyanis a számítógépünk beszél! Nos, akkor itt a válasz: Aki születése óta vak, ő is álmodik, csak nyilván nem képekkel, hanem amiket tapasztal (érzékel). Neki gondolom illatok-szagok, hideg-meleg, puha-kemény dolgok jelennek meg, meg a hangok és a formák. Aki később vakul meg, mint én (beletrafáltál a kérdéssel, mert én is 15 éves koromban vakultam meg, most vagyok 18 éves), én még álmodom néha képekkel, de ez egyre ritkább, ahogy megy az idő, mert ugye csak olyan tapasztalataim vannak nekem is mostmár, mint amit felsoroltam a született vakoknál. Az ember ugye azt álmodja, ami mélyen megmaradt benne, meg ami történt vele aznap. Mivel, nekünk, vakoknak csak ezek az érzékelési formák maradtak, így mi csak ezek alapján álmodunk. Remélem kielégítő választ tudtam Neked adni:) Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!