Miért jobb így a látásom?
Kb 1 éve van szemüvegem, és néhány hónapja kontaktlencsém. A kontaktlencse vizsgálaton a nő azt mondta, hogy -1es lencse kell. A szemüvegem viszont -1-esSph-ban, és van rajta -0.5 cilinder. A szemüvegemmel jobban látok, mint a lencsével, de a szemüveggel sem teljesen jól. Ha a lencsét beteszem, és a szemüveget ráveszem, akkor jól látok. Így vagyok már néhány napja, és nagyon kényelmes. Ha elmegyek egy szemészhez, és megmondom a problémámat, akkor felír egy ilyen szemüveget szerintetek? Nagyon jó lenne, mert így látok rendesen. Viszont ha leveszem a szemüveget, és csak a lencse van bent, akkor is látok, sőt a messze lévő szövegeket is el tudom olvasni nagyjából, csak így nagyon jó a látásom. Megoldható szerintetek egy szemésszel a dolog? Így nem fáj a szemem egyeltalán, nagyon kényelmes.
17F
Köszi a választ. Kértem időpontot az optometristához.
Szerinted ha mondom neki ezt, akkor lehet olyan szemüveget csináltani, amivel úgy látok, mint lencsével és szemüveggel együtt? Nem lesz az ismét, hogy a gyengébbet írja fel, és nem látok rendesen?
Miért törekszik mindegyik arra amúgy, hogy a leggyöngébbet adja? Annyira zavar, hogy nem látok 100%-ban olyan élesen, amennyire csak lehet a szememmel. Nem elégszek meg a picit homályos látással, valamiért zavaró.
Szerintetek ha csak a lencsét cseréltetem ki benne, akkor a becsiszolási díj mennyi lehet?
Megválaszolom a saját kérdéseimet, hátha valakinek segítő lesz.
Elmentem az optikába vizsgálatra.
A nő furcsán nézett, amikor mondtam, hogy ki szeretném venni a kontaktlencsémet, mert így jobban látok, mint csak a szemüveggel. Hát be kell vallanom, szinte semmit sem láttam, pedig csak -2,5 dioptria volt a szememen... Bementem a kis vizsgáló szobába, és computerrel megvizsgálta a szememet. Próbalencse ki-be rakosgatása, majd megjött az eredmény.
A jobb szememre a gép -4et mért, a balra pedig -3,75-öt. Kipróbáltam ezeket is, de húzta a szememet kicsit, de élesebben láttam vele jóval.
Így lett belőle -3, és -2,75. Azt mondta a nő, hogy szerinte ez ideális. Én is így gondolom, mert rendesen láttam a próbaszemüveggel.
Meglepő, hogy az egyik helyen azt mondják, hogy elég lesz rá a -1es dioptria, máshol pedig -4es értéket mér a gép. Ne így normálisan láttam, nem úgy, mint az ofotértben.
Felhábrító, hogy azért mentem oda, mert jól szeretnék látni, erre meg a leggyöngébb lencsét írják fel. Hihetetlen, ugye?
Mindenkinek üzenem, hogy a kis, maszek optikákba menjenek. Ott van a szakértelem, és ott normálisan bánnak az emberrel, mert minden vevő saját kézre megy.
Az ofotért meg kb. olyan, mint az SZTK-s szemészet. Majdhogynem tőlem kérdezik meg, hogy mit csináljanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!