II. csop. Rokkantjáradékos vagyok. Egy éve hogy a jobb szememet látóideggyulladás érte. A látásom ezen a szememen eléggé korlátozott lett, nem várható jelentösebb javulás! Van e lehetőség, hogy erre a látásromlásra járadékot állapítsanak meg?
A mai felállás szerint akár munkaképessé is nyilváníthatnak, hiszen egy szemmel is látsz.
Ismerősömet ilyesmi látáshibával nem is rokkantositották.
Kedves kérdező, sajnos nem tudok a kérdésre válaszolni, de nekem is látóideggyulladásom volt/van. Nekem sem jött vissza a látásom, ez tart kb 2 hónapja. Engem tovább vizsgálnak s most úgy tűnik egy ritka autoimmun betegség okozta a látóideggyulladást. Ezt csak azért írom, mert az a jó ha kiderítik a látóideggyulladás okát.
Minden jót!
Most rokkant "járadékos", vagy rokkantnyugdíjas vagy - mert nem mindegy?
Egyébként ha van a látáscsökkenésedről orvosi dokumentum, amely szerint azt hiszem el kell érnie a látásromlásnak a 90%-ot, akkor van csak lehetőséged az esetleges fogyatékossági támogatás vagy vaksági járadék igénylésére! Ha ezeknek a feltételeknek nem felelsz meg, szerintem se bolygasd a dolgot és mindenképpen kerüld el az orvosszakértői vizsgálatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!