Ha magas szemnyomást állapít meg az orvos az minke a jele ill. hogyan kezelik?
Figyelt kérdés
Évről- évre romlik a látásom, nem látok messzire valami túl jól. Voltam sztk-ban szemészeten és elküldtek egy másik orvoshoz, mert nem tudta megnézni/mérni a szemnyomásomat (mert sajna nem tudtam "kibírni" h belenyúljon a szemembe azzal a kütyüvel, nem direkt ez reflex és ráadásul elég türelmetlen is volt)tehát nem szerinte nem lett pontos a mérés, úgy látta h elég magas lett az érték. Majd dec.elejére kapta időpontot de idegesít h mi lehet. Állítólag ha magas akkor nyomja a szemidegeket és ezért romlik folyamatosan a látásom. Ha erről van szó van gyógymód?Kapok szemcseppet? vagy beledöfnek egy tüt a szemembe?2009. nov. 18. 15:47
1/1 anonim válasza:
Az állandósult magas szemnyomás nem más, mint a zöldhályog, hivatalos nevén glaukóma. Ha állandósul ez az állapot, folyamatosan szemcseppet kell majd használnod, ami kordában tartja, és bizonyos időközönként vissza kell menned a szemészetre ellenőrzésre + cseppet iratni. (Apukámnak ez van, onnan tudom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!