Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nálatok is van ilyen?

Norbig kérdése:

Nálatok is van ilyen?

Figyelt kérdés
Nem tudom jó kategóriába raktam-e a kérdést,de leírom.16 éves fiú vagyok és náha van egy olyan problémám,hogy elkezd villogni a látó teremben egy kis fénykör(olyan mintha autó lámpába néznénk),ez elkezd egyre nagyobb lenni aztán addig nő míg kiér a látó teremből,ezután jön az irgalmatlan fejfájás 2-3 óra szenvedés,azután vége.Ez általában akkor fordul elő,ha keveset iszom.Nem tudom mi lehet ez,de kiderítettem,hogy sztem nem a szememmel van a baj,hanem valami mással,mert ha egyiket becsukom ilyenkor vagy a másikat akkor ugyan úgy mindkettővel látom a dolgot.Kérlek segítsetek!!Köszönöm!
2013. nov. 13. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez migrénre gyanús, ennek a bevezető ("aura") tünete lehet ilyen furcsa látászavar. [link]

Javaslom, hogy kérj beutalót neurológiára (vannak már külön fejfájás-ambulanciák is erre szakosodott neurológusokkal), mert a migrénes roham megelőzésére és kezelésére is vannak direkt erre kitalált gyógyszerek. A "sima" fájdalomcsillapítók sajnos nem mindig jönnek be.

2013. nov. 13. 18:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha tudok gyógyszert bevenni akkor 1 óra alatt megvan de ha iskolában vagyok kész rémálom.Köszönöm a válaszod!
2013. nov. 13. 18:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Valószínű ez lesz sajnos. :(
2013. nov. 14. 12:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne halogasd, menj el nyugodtan, mert tudnak segíteni.
2013. nov. 15. 19:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben.
2013. nov. 16. 15:28
 6/6 Nannou válasza:
Migrén lesz az.. és idővel csak rosszabbodik. Én neurológusnál voltam és 2 gyógyszert írt fel, egyet napi 3-szor kellett szednem 3 hónapon keresztül, a másik pedig egy erős fájdalomcsillapító volt, amit a migrén kezdetén kellett bevenni. Az első nekem nem jött be, mert az erős fájdalomért cserébe kaptam minden lépésre egy-egy nyilalást... az én módszerem, hogy a migrén kezdetén beveszek egy-két Aspirint, aztán szundítok, ha tudok.
2013. nov. 25. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!