Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüvegben tényleg jobban...

Szemüvegben tényleg jobban romlik a szem?

Figyelt kérdés
Most kaptam egy szemüveget, minusz 1,5 a szemem. Van aki azt mondta, hogy szemüvegben a szem nem fog romlani, akár olvasok, akár a tv képernyőjét nézem. Mások viszont azt mondták, hogy ne hordjam a szemüvegem, mert sokkal jobban romlik tőle a szemem, és ha hordom, aztán leveszem, fájni fog a szemem/fejem, meg hogy a szemem lassabban fog mozogni, mint régen. Ebből most mi igaz és mi nem?

2013. nov. 6. 18:34
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem igaz. Ezt olyan emberek állítják, akik soha nem hordtak szemüveget. A szemüveget hordani KELL, ha felírták. PL. ha vezetsz, és nincs rajtad a szemüveged, holott a jogsidba bele van vezetve, hogy csakis szemüvegben vezethetsz, akkor keményen megbüntetnek - hozzáteszem, teljes joggal.

Ha nem hordod a szemüvegedet rendszeresen, akkor fog romlani a szemed, állandóan fájni a fejed és idővel mindenféle más bajod is lesz (pl. nyaki, majd teljes gerincproblémák, mert a látászavar miatt a tested folyton kompenzálni kényszerül).

2013. nov. 6. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:

És szívesen. :)

Mert úgy látom, mint itt oly sokan, te sem ismered a köszönöm-öt.

2013. nov. 7. 10:51
 3/5 anonim ***** válasza:

én másfél éve hordok állandóan szemüveget, az utóbbi hónapokban lencsét is és RENGETEGET ROMLOTT a szemem dacára annak, hogy 70000 Ft-os szemüvegem van, orvos vizsgált meg és ő állaptotta meg milyen kell nekem és nem valami dilettáns

1,5 év után azt értem el a szemüveggel, hogy messzire már nem látok semmit, ezt meg fogom kérdezni legközelebb az orvostól hogy akkor hogy is van ez?

2013. nov. 8. 12:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem romlik, ha használod. De egy bizonyos szintig. Én -0,5 Cylinderrel kezdtem mindkét szememen, és most - egy évre rá, a fél cilinder mellé jött -1Sph. Elég jól láttam vele, szinte kristálytisztán, de most kezd csökkenni az a tisztaság, ami volt régebben. De ettől független kitűnően látok vele. Az én szemüvegem 17000Ft volt, a kerete nem is a legjobb, de nekem bejön.

17F

2013. nov. 9. 23:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek:)
2013. nov. 10. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!