Apró, kb.2mm-es fekete légyszerű rovarok az ember szemére támadnak belerepülnek az orromba, fülembe. Lassan kerti munkát csak szemüvegben szájmaszkban lehet végezni?
Néhány éve gyékényesi birtokomon /Somogy megye, horvát határ mellett/ugyanezt tapasztalom. Ettől 35km-re Nagykanizsa környékén, nincs ilyen tapasztalatom. Ugy gondolom, ezek az "agressziv dögök" még nem fertőzték meg az egész országot. Gyékényesen a pázsit egy részét néhany hete elkezdtem locsolni. Azon a részen sokkal kevesebben vannak. Még nem vagyok biztos ebben a kapcsolatban, mert ez a rész "forgalmasabb" is.
Neked az ország melyik részén van ez a tapasztalatod?
Van e tapasztalatod ezen rovarok szúrásával kapcsolatban?
Én egyelőre csak gyanusitom őket, hogy több cm átmérőjű piros foltokat, napokig tartó viszkető érzést okoznak szúrásukkal. A viszkető érzés és a foltok csak órákkal /6-8 óra/ később jelennek meg.
Váci vagyok én is, megpróbáltam kimenni a Dunához a héten, de annyira durván támadtak, hogy hazajöttem. Nap felé fordulva kevesebb van, de ha hason fekve akarok olvasni, a fejem árnyékába jön az összes. Ha elkezdek izzadni, arra is jönnek. Bementem a vízbe, ahogy kijöttem a bőröm és a fürdőruhám tele lett kis fekete pöttyökkel, ahogy ráragadtak. 1-2 hete nem volt ennyi.
Szerintem ezek nem csípnek de nagyon idegesítőek, belemennek a szembe, párat le is tüdőztem..
Szúnyogriasztó spray nem hat rájuk? Azt nem próbáltam, gondoltam nappal a napra nem jönnek ki a szúnyogok.
Nem egy ehhez hasonló rovarral találkozott itt mindenki?
Állítólag szárnyas levéltetű és az egyre melegebb időjárás miatt kezdenek egyre jobban szaporodni. Azt nem tudom, hogy az embert miért támadják be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!