Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Körülbelül mennyiért csináltat...

Körülbelül mennyiért csináltathatok kontaklencsét? Mennyi idő mire kész van és milyen folyamatokon kell átmenni? Van oylan is amit nem kell sűrűn cserélgetni (h ne kelljen minden nap ki be tenni stb... )?

Figyelt kérdés
2008. júl. 5. 22:16
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

Szia, 10 éves kontaktlencse felhasználói tapasztalattal írom neked, hogy a kontaktlencsét nem csináltatják, hanem megvásárolják, mivel azok kész termékek. (nem kötekedni akarok)

Én anno bejelentkeztem egy kontaktlencsés optikushoz, megvizsgálta a szememet, és máris adtak lencsét. Én lágy lencsét vettem, ez negyedéves adagokban van (3pár), havi lencsék. Ez az a fajta, amit reggel beteszel, este kiveszel és így egy hónapig hordható. Ez a legjobb megoldás ár/teljesítmény. Létezik napi lencse, ahol minden nap újat teszel be: drága. Létezik éjjel-nappalos lencse, amit egy hétig benn hagyhatsz, éjjel is, de hosszútávon kikészíti a szemet és ez is drága.

Két-három nap alatt meg lehet szokni azt, hogy a szemedbe nyúlkálsz és egyáltalán nem fárasztó a lencsék ki-be rakása. Alkalmanként kézmosással együtt egy-két percet vesz igénybe. Ha buliba mész és esetleg bent marad reggelig, egyszer-egyszer nem katasztrófa. Célszerű hetente egy-két pihentető napot beiktatni, hogy a szaruhártya oxigénellátása megmaradjon. Nem a reklám helye, de a nagykörút-Dob utca sarka közelében, a Royal szállóval szemben lévő Olivér optika nagyon hozzáértő munkatársakkal és korekt árakkal, jó minőséggel nekem bevált.

Bátran vágj bele, hidd el, nem drága dolog és hatalmas szabadságérzetet ad a szemüveggel szemben.

2008. júl. 6. 07:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem három hónapja van. Mivel világos a bőröm, hajam, szemem, ezért én egy drágább fajtát kaptam, ami jobban átereszti az oxigént. Ez fél évre 16000 Ft, plusz a folyadék, ami 4000 Ft. Hamar bele lehet jönni a cserélgetésbe. Egyébként nem jó, ha sokáig benne van a szemedben, mert elfárad tőle, meg kiszárad, és egy idő után kényelmetlen lehet, ezért ne olyat kérj, amit pl egy hétig benn lehet hagyni. Már csak azért se, mert ha por alámegy, meg a szemedben a fehérje rárakódik, az nem túl egészséges.
2008. júl. 6. 10:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
16éves vagyok, 2éve van lencsém, és imádom. Naponta ki-be tenni nem fárasztó..annyi idő mint 1 fogmosás..tehát kilehet bírni. A lényeg h. előtte moss kezet!! Ez alapvető szabály, de ezt majd elmondják ott előtt. Fürdőbe nem ajánlatos vele menne..de megoldható. Én először a napi lencsét próbáltam(mindennap új lencse),de nem szerettem, mert túl száraznak érzem. Utána 1 havi cseréljüt vettünk fél évre(ezt is naponta ki-be kell tenni),ezzel nem volt baj..csak egyszer kipróbáltam egy akció miatt azt a lencsét amit éjszakára is bent leht hagyni, én nem hagyom bent, de sokkal nedvesebb tőle a szemem, és ez kényelmesebb is. Ez 3hónapra 16ezer+4ezer a tisztító fojadék..Te hány éves vagy? Csak azért kérdezem,mert fiatalon nem ajánlatos éjszakára benthagyni.
2008. júl. 6. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha lehet ne optikussal, hanem orvossal méresd be a szemed! Nekem nagyon elb*szták egy Ofotértban a szemem! Egyszerűen nem érti a dokim hogy csinálhattak olyan szemüveget amilyet kaptam. Soha többet nem megyek optikai üzletbe csak orvoshoz!!!
2008. júl. 7. 16:37
 5/6 anonim ***** válasza:
A3. válaszoló vok,a 16éves, nekem is vmi nagyon szó szerint szar szemüveget csináltak az optikába, de nem hordtam mert dombokat láttam vele, és sokszor elestem miatta..és inkább a régit hordtam,amivel mg nem láttam jol, de legalább nem estem el, max nem tudtam hanyas buszra szálok. És utána orvossal csináltattuk és az jo volt. Azóta annak az optikának még lencseügybe se mek a közelébe,mert abból is egyszer rosszat adtak..
2008. júl. 18. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért nem minden optika ilyen pocsék. Én személy szerint soha nem voltam még szemészeten a szememmel, mert van egy megbízható optika, ahol egy doktornő vizsgál meg (tehát igazából szemész, csak nem kórházban, sztk-ban dolgozik). Náluk csináltattam szemüveget, most a lencsét is, és egyikkel sincs problémám.

2. válaszadó

2008. júl. 18. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!