Körülbelül mennyiért csináltathatok kontaklencsét? Mennyi idő mire kész van és milyen folyamatokon kell átmenni? Van oylan is amit nem kell sűrűn cserélgetni (h ne kelljen minden nap ki be tenni stb... )?
Szia, 10 éves kontaktlencse felhasználói tapasztalattal írom neked, hogy a kontaktlencsét nem csináltatják, hanem megvásárolják, mivel azok kész termékek. (nem kötekedni akarok)
Én anno bejelentkeztem egy kontaktlencsés optikushoz, megvizsgálta a szememet, és máris adtak lencsét. Én lágy lencsét vettem, ez negyedéves adagokban van (3pár), havi lencsék. Ez az a fajta, amit reggel beteszel, este kiveszel és így egy hónapig hordható. Ez a legjobb megoldás ár/teljesítmény. Létezik napi lencse, ahol minden nap újat teszel be: drága. Létezik éjjel-nappalos lencse, amit egy hétig benn hagyhatsz, éjjel is, de hosszútávon kikészíti a szemet és ez is drága.
Két-három nap alatt meg lehet szokni azt, hogy a szemedbe nyúlkálsz és egyáltalán nem fárasztó a lencsék ki-be rakása. Alkalmanként kézmosással együtt egy-két percet vesz igénybe. Ha buliba mész és esetleg bent marad reggelig, egyszer-egyszer nem katasztrófa. Célszerű hetente egy-két pihentető napot beiktatni, hogy a szaruhártya oxigénellátása megmaradjon. Nem a reklám helye, de a nagykörút-Dob utca sarka közelében, a Royal szállóval szemben lévő Olivér optika nagyon hozzáértő munkatársakkal és korekt árakkal, jó minőséggel nekem bevált.
Bátran vágj bele, hidd el, nem drága dolog és hatalmas szabadságérzetet ad a szemüveggel szemben.
Azért nem minden optika ilyen pocsék. Én személy szerint soha nem voltam még szemészeten a szememmel, mert van egy megbízható optika, ahol egy doktornő vizsgál meg (tehát igazából szemész, csak nem kórházban, sztk-ban dolgozik). Náluk csináltattam szemüveget, most a lencsét is, és egyikkel sincs problémám.
2. válaszadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!