A kontaktlencsét mennyire lehet túlhordani?
Eddig iWear lencséket hordtam, de sajnos az oxigén áteresztő képessége elég gyenge volt, így váltanom kellett Biofinity lencsére. Ezt az optikus javasolta.
Szerintetek nagy gond lenne, ha túlhordanám ezeket? Sajnos ezek a lencsék elég drágák a ~4000Ft-os netes árhoz képest... De egy nap kb 10-12órát lennének a szememben, úgyhogy már ideje, hogy váltok.
Nem lenne gond, hogyha 14nappal több igeig használnám a lencsét? Nem szeretnék hosszútávon káros következményeket... Hallottam olyat is, hogy 2hónapig lehet hordani a havi lencséket. De van olyan ember is, aki szerint nem lehet. Mások szerint addig lehet, ameddig kényelmes, és csak a gyártó érdekei miatt havi kihordásúak a lencsék, és kibírnak többet is...
Ti mit gondoltok erről? Kicsit most össze vagyok zavarodva ilyen téren. Valami saját tapasztalatot tudnátok mondani (kontaktéencse márkával együtt?) :D
köszi:)
Az egyik ismerősöm 2 hónapig hordja a Biofinity havi lencséket :D Nem tudom, hogy ez mennyire egészséges, de neki nem szokott gondot okozni az elmondása szerint. Szinte az összes ismerős két héttel túlhordja azért, mert úgy olcsóbb egy hónap kontaktlencsével :D
Majd az empirizmus :)
én is túlhordtam 12 nappal. Semmi bajom nem volt tőle.
Attól függ, mennyire birod a lencsét, és mennyire könnyen tudod berakni, minél nehezebben annál jobban összeszmötyized, amitől akár még hamarabb is problémás lehet mint 1 hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!