Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Gyerekként mitől látunk...

Gyerekként mitől látunk "tündérfényeket"? Vagy csak én voltam ilyen retardált? :D

Figyelt kérdés

Bocsánat, nem tudom más szóval kifejezni :D

Kiskoromban gyakran elszórakoztattam magam azzal, hogy a becsukott szememre szorítottam a kezem, és különféle színes fények villództak.

Pár napja megpróbáltam újra, de nem láttam semmit :(

Talán attól féltem, hogy baja lesz a szememnek, ha nyomom egy kicsit. (ha már itt tartunk, lehet baj belőle, Régen eléggé sokszor csináltam...)

Mitől láttam fényeket? Vagy csak fantázia volt az egész? (néha egy picit tudtam kontrollálni a csíkokat, valamennyire a fantáziám is része volt, de nagyjából eléggé random volt az egész)

2013. okt. 1. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem most nem nyomtad meg annyira, én kicsi koromban is játszottam ezt és most, 23 évesen is tudtam reprodukálni a jelenséget. Azt, hogy pontosan mi okozza, mit lát ilyenkor az ember, nem tudom.
2013. okt. 1. 22:09
 2/10 A kérdező kommentje:

* lehet baj belőle?

lemaradt egy kérdőjel

Azt hittem, csak én csináltam ezt :)

2013. okt. 1. 22:10
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is csináltam emléksze, szerettem is, mert tök rdekes dolgokat lehetett látni. :)

Kieg. És most is működik, 20/F :)

2013. okt. 1. 22:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem merem rászorítani a szememre a kezem. Nem lesz baj tőle, ugye?

(am emlékszem vmi furi, narancssárga labirintusfélére is, azt hiszem kék csíkokkal, minden alkalommal láttam, nálatok is volt?)

2013. okt. 1. 22:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Dehogy lesz baj. Én 32 vagyok, és este, ha nem tudok elaludni, néha ezzel szórakoztatom magam. :D (Vagy én is retardált vagyok.)
2013. okt. 2. 08:18
 6/10 A kérdező kommentje:
Aki nem az, az unalmas, nemde? :D
2013. okt. 2. 09:33
 7/10 anonim ***** válasza:
elvileg retinaleválást is okozhat ha megnyomodik a szem, úgyhogy nem egészséges
2013. okt. 2. 17:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezt nem úgy kell ám elképzelni, hogy tövig benyomjuk a szemünket úgy, hogy már félig kiugrik, utolsó. :D
2013. okt. 2. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is rendszeresen csináltam ezt, csak sajnos amikor iskolás lettem elmúlt.. én csak úgy neveztem, hogy "púpok jönnek". Anyukám persze nem látta. A kisgyerekek még kapcsolatban vannak a szellemi vagy isteni világgal, ki hogy nevezi ezt, de sajnos kiölik belőlünk, mert azt mondják, hogy hülyeség, ilyen nincs. Pedig valamikor mindenki látta ezeket:)
2013. okt. 2. 20:52
 10/10 anonim ***** válasza:
:D Szerintem sokkal egyszerűbben is magyarázható a dolog, a szemben pédául folyadék is van, az agyba idegek továbbiják a dolgokat,ahogy megnyomod lehet az idegek igy továbbiták az agy felé a nyomást.
2013. okt. 2. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!