Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől javulhatott a szemem...

Mitől javulhatott a szemem ennyire?

Figyelt kérdés
Egész életemben mióta az eszem tudom szemüveges vagyok.Szemtengelyferdülésem volt,pluszos szemüveget hordtam. (3,3.5es volt a szemem.) 2004ben csináltattam utoljára szemüveget, 2010ig hordtam rendesen(ekkor született a nagy lányunk) aki mindig levette rólam,nem tudtam hordani. Most idén született a kisfiunk,most féléves. Elhatároztam hogy csináltatok szemüveget,mert ugye a nagy lánynak kell szemüveg és hogy elfogadja a sajátját ezért gondoltam csináltatok én is szemüveget. 2010ben voltam szemészeten(még a nagy pocakban volt),akkor azt mondták nem kell szemüveget irni mert ugyanolyan a dioptriája mint a régi. Tegnap voltam szemészeten, s megnézték több gépen is a szemem és azt mondta a dokibá (még nem voltam nála) automata bemérő is megnézte s alig hitte el hogy én szemüveges voltam.Az egyik szemem 1.25 ös a másik 0ás!!! Természetes úton,nagyon könnyen szültem.Lehet a szülésnek valami köze hogy ilyen szépen rendbe jött? Köszönöm hogy elolvastatok,annak ellenére hogy kicsit hosszú:)
2013. szept. 26. 11:23
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és az még fontos,hogy a szülés óta mérhetetlen ányingerem és fejfájásom van sokszor. Arra gondoltam,hogy ez a szülés miatt van és hogy javult/vagy romlott a szemem.Nődokim akinél szültem azt mondta 3 hónappal szülés után hogy ez hormonváltozás miatt van.Max fél év és elmulik.De ma szültem féléve és egyszerűen nem birom,mert annyira rossz:( Hányingerig fajul a fejfájás. Soha nem voltam fejfájós,s a doki azt mondta tegnap hogy nem a szemem miatt van.Akkor mi????
2013. szept. 26. 11:28
 2/9 anonim ***** válasza:

A szeme mindenkinek változik az élete során, nekem középiskolás koromtól kellett állandó szemüveg, viszont kb 30 éves koromra teljesen rendbejott, és csak utána 45 éves kor után kellett újra, de akkor már másmilyen.

A másik kérdésedre: jó lenne, ha a háziorvosnál kérnbél kivizsgálást, mert ennek nem sok köze lehet ahhoz, hogy szültél.

2013. szept. 26. 11:39
 3/9 anonim ***** válasza:

A szülésnek annyi köze lehet hozzá, hogy mivel szedted a terhes vitamint, amiben minden javas vitamin benne van, javította a szemed.

Ajánlom szedj szemerősítő vitamint.

2013. szept. 26. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Nekem szülés után hányingerem volt, szédültem és kiderült csak vashiányom volt.

2013. szept. 26. 12:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Minimális szinten szedtem terhes vitamint. Egyszerűen nem ment le.Ahogy lement,jött is vissza:( Félideig hánytam sajnos.

Nincs vashiányom elvileg,nagyon jó a vérképem a doki szerint. Szemvitaminra ilyenre gondolsz pl: [link] Egyébként 28 éves vagyok(1hete) szóval ennyire helyre tud jönni az ember szeme az idő múlásával?

2013. szept. 26. 12:27
 6/9 anonim ***** válasza:

A szemüveg alapból ront a látáson, akkor is ha amúgy szükséges. (-1-est, -1.5-öst még simán rendbe lehet hozni, a legtöbb ember pedig így megy el dokihoz, ehelyett viszont felírnak szemüveget ami tovább rontja)

De az optikusok értető okokból nem fogják reklámozni, hogy vedd le, tornáztasd, használd a szemed és akkor majd rendbejön, javulni fog, mert akkor nem lehetne vagyonokért rásózni a szerencsétlen emberekre a szemüvegeket.

2013. szept. 26. 13:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy attól jöhetett rendbe, hogy nem hordtad a szemüveget.
2013. szept. 26. 13:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen ilyen vitaminra gondoltam, nem kell mindig szedni, mondjuk félévente 1 dobozt.
2013. szept. 26. 13:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem eddig mindig javult a szemem a szemüvegtől. Kb évente fél dioptriát:) Olyan fura:) Majd kipróbálom ezt a vitamint:)
2013. szept. 26. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!