Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse dioptriája...

Kontaktlencse dioptriája egyezik a szem dioptriájával?

Figyelt kérdés
Nemrég voltam szemorvosnál és -3,5 és -3,25 öt mértek a szememen. viszont próbalencséből egy -3,00 és egy -3,25 öt kaptam. Most figyelmetlenek voltak, vagy nem volt nekik raktáron, vagy esetleg lencsékből gyengébb is elég? a táblát el tudtam olvasni ezekkel is, de távolabb nézek (mint amennyire a tábla volt fura)
2013. szept. 23. 23:59
 1/5 anonim ***** válasza:
bemérés a szemüveggel való korrekcióhoz van ill van külön a kontaktlencseillesztés, amikor a kontaktlencsédet mérik be...kontaktlencse gyengébb a szemüveglencsénél (alap optika, 7. osztály , fókusztávolság)..ha figyelmetlenek lennének az optikában az elég nagy baj lenne, hilyen gyenge lencséből szinte mindig van raktáron, de ha nincs akkor rendelnek és nem adnak nem neked való lencsét
2013. szept. 24. 00:33
 2/5 A kérdező kommentje:

volt már olyan hogy az ingyenes próbalencséket árulták pénzért, szóval ezért vagyok bizalmatlan. A leírt 7 osztályos alap optikát is értem, csak azzal nem voltam tisztában, hogy a jobb szememnél miért egyezik egyezik a dioptria, a balnál pedig miért nem.

de köszönöm a válaszod

2013. szept. 24. 08:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Lencsefüggő, nekem első lencsém negyed dioptriával kisebb volt, mint a bemért. Aztán váltottam márkát, megpróbáltam ugyanúgy és homályosan láttam, betettem a szemüveg dioptriájával megegyezőt és tökéletes volt. Azt mondták más a geometriája.
2013. szept. 24. 12:30
 4/5 anonim ***** válasza:
"Azt mondták más a geometriája." csak, ha rossz görbületűt használsz
2013. szept. 24. 17:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem használok rossz görbületet...Volt már eddig kétféle lencsém ugyanolyan görbülettel, a mostaninak is ugyanannyi mégis a szemüveggel megegyező dioptria kell, úgy hogy előtte fél órával próbáltam a másikat, amiből meg negyeddel kevesebb kellett ugyanolyan görbülettel...
2013. szept. 24. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!