Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van esély arra, hogy annyira...

Van esély arra, hogy annyira megromlik a látásom, hogy szinte semmit sem fogok látni?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, és jelenleg -4,5-ös kontaktlencsét hordok.

14 éves koromig tökéletes volt a szemem, akkor elkezdett egy kicsit rosszabbodni, és csináltattunk szemüveget, ami -0,5-ös volt. Azóta folyamatosan romlott, és 9 év alatt -0,5-ről -4,5-re romlott. Az utolsó emelkedés 3 hónapon belül történt, megvettem a kontaktlencsét -4,25-el, és 3 hónappal később már nem láttam vele tökéletesen, így újat kellett vennem.

Ha nincs rajtam szemüveg vagy kontaktlencse, akkor már 5 cm-re sem látok el, és félek, hogyha így haladok, akkor 30 éves koromra már semmit sem fogok látni.

Ha jól tudom a -12 a legmagasabb dioptria, azt a jelenlegi tendenciával 40 éves koromra elérem, és akkor utána mi lesz?

Akartam elmenni szemműtétre, de a szemészem azt mondta, hogy 25 éves kor alatt nem is lehet, mert addig biztos romlik a szem, de egyébként is várnom kellene ha így romlik, mert akkor csak felesleges pénzkidobás lenne.

Nem tudom mit tehetnék, vagy mi az oka.. :(

2013. szept. 21. 10:39
 1/4 anonim válasza:
Gyakran számítógépezel?
2013. szept. 21. 17:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne vetítsd ki a jelenlegi tendenciát, húsz-huszonöt éves korban meg fog állni. Negyvenen túl akár még javzlhat is a látásod egy darabig, és idős korodra akár távollátó is lehetsz.
2013. szept. 21. 21:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Sajnos arra mindíg van esély,a szemproblémával nem szabad várni.Az erősebb szemüveg nem biztos,hogy jó,lehet más oka is annak hogy egyre roszabb a látás erős szemüveg mellett is.
2013. szept. 21. 21:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Napi 8 órát ülök számítógép előtt (munka), és utána este még TV. Tehát igen, sokat gépezek..
2013. szept. 23. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!