Most ugye van a kontaklecsém most távolra nagyon jól látok. De közelre rosszabbul látok amikor fent van a lencse, mint amikor nincs. Ez azért lehet, mert anélkül jól látok közelre és még romolnia kell?
4napja van kontaklencsém 18vagyok.
Közelre mindig is jól láttam ilyen 1-2méterre távolabbra már szinte sehogy.
vagy szoknia kell még a szemednek vagy nem jó lencsét ajánlottak.
nekem majdnem minusz 4es a szemem azaz a kotaktlencsém de tökéletesen látok közelre vele
Túl erős a lencse. Menj vissza az optikába úgy jövő héten, ha addig nem változik, adnak egy negyed-fél dioptriával gyengébbet valószínűleg. Ha csak nagyon kicsi az eltérés és nem zavaróan látsz vele rosszul, akkor még lehet megszokja a szemed, de valószínűbb, hogy nem.
Ha nincs szerencséd, úgy jársz, mint én. :D Az erősebb túlkorrigált, közelre nem láttam élesen, a gyengébbel meg távolra nem volt teljesen éles. Sajnos köztes dioptria meg nincs, úgyhogy rám hagyták, hogy válasszak, mindkettő határértéken belül van. De akkor se add fel, más típusban azóta találtam én is megfelelő lencsét, szóval érdemes próbálkozni. :) (vagy csak hozzáromlott a szemem ehhez xD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!