Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsések! Ha eddig...

M.Kata kérdése:

Kontaktlencsések! Ha eddig 8.4-es görbületű lencsét hordtam, akkor elképzelhető, hogy válthatok 8.6-ra?

Figyelt kérdés
2013. szept. 10. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem, a görbület nem viccből van. Azt akarod, hogy károsodjon a szemed?
2013. szept. 10. 21:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Minden lencsének más a görbülete, az alapanyaga és a kialakítása. Lehet hogy a 8,6 os lencse az eltérő apalanyag vagy átmérő miatt is jó lenne a szemedre, de ki kell próbálni próbalencsével, hogy jól illeszkedik-e ( ez nemcsak a kényelmi okok miatt fontos, hanem a szem egészsége miatt is).
2013. szept. 10. 21:29
 3/8 A kérdező kommentje:
természetesen tudom,hogy nem mindegy, menni a görbület. de nagyon drága lenne fél évre is a próbalencse,amit kaptam,ráadásul csak 2 hétre elég. havit szeretnék,de abból nem találtam 8.4-est. azért kérdeztem,hogy megpróbáljam e az optikába,a próbalencsét
2013. szept. 11. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Igazából ezt csak te tudod kitapasztalni. Én pont ma voltam próbalencsézni, görbületem eggyel kevesebb lett, dioptriám meg negyeddel több. Pedig ugyanolyan minden, tehát lencse, anyagfüggő.
2013. szept. 11. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs rá pénzed, maradj a szemüvegnél. Ne spórolj ezen.

Gondolom Acuvue-t hordasz, inkább hordd 3 hétig, ha bírja a szemed (Amúgy is sok helyen havi lencsének adják), de ne váltsd le csak úgy más görbületű és olcsóbb, rosszabb minőségű lencsére.

A próbalencsét pedig mindenhol ingyen kell, hogy adják, csak a folyadékot kell megvenned, esetleg vizsgálati díjat fizetned. Utána ha bevált, megfelelően passzol, minden oké a doki szerint, akkor még mindig mondhatod, hogy kösz, nem kell a féléves adag, és megrendeled olcsóbban netről.

Egyébként elsőre egy 8,6-os lencsét kaptam, nem jött be, zavart, kényelmetlen volt, azt hittem, a szemem nem szereti a lencsét. Egy évvel később 8,4-et mértek, ilyen lencsém van, és teljesen jó, semmi gondom vele. Szóval az az icipici különbség is rengeteget számít.

2013. szept. 11. 20:42
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös: Ofotértben ki kell fizetni próbalencsét, ha hazaviszed... ott nem ingyenes már.
2013. szept. 11. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha van a közeledben Optika Plus, menj be oda, most teljesen ingyen van vizsgálat, próbalencsét ingyen adnak. Én ott kettő párt dobattam ki, mert nem volt jó. A harmadikat hazavittem, semmi pénzt nem kértek, mert folyadékom még volt.
2013. szept. 11. 21:15
 8/8 A kérdező kommentje:

5-ös: Acuvue-m volt tényleg,de Ofotértben 4000-ret fizettem folyadékkal együtt. ma voltam máshol,ingyen vizsgáltak ajánlottak mást,holnap megyek a próbalencséért. havit kaptam és sokkal olcsóbban kijön,mint az Acuvue,de a görbület egyezik.

a többieknek is köszönöm a választ, találtam más márkát olcsóbban, de legalább havi :)

2013. szept. 13. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!