Az érdekelne, hogy kaphatok-e 90%os támogatást szemtengelyferdülésre és bal szemre vakságra?
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy járna e nekem a 90%os támogatás, mivel kiskoromban megműtötték a szemem, és szemtengely ferdülésem van továbbá még a bal szememre alig látok, szemüveges vagyok. Nem adtak semmi emelt családi pótlékot és hasonlókat. Hol kellene ezután érdeklődni, hogy mi a teendő ilyenkor?
köszi
Azt írták, hogy nem feltétlenül szükséges hozzá emelt családi pótlék, hogyha a szemorvos úgy találja, hogy jár a 90%, nekem amúgy sem sokáig jár már a családi pótlék.
köszönöm a válaszokat!
Olyan nem létezik, hogy 90%-os támogatás. Bizonyára a fogyatékossági támogatásra gondolsz, amellyel együtt jár a 90%-os utazási kedvezmény.
Fogyatékossági támogatásra jogosult az a látási fogyatékos, akinek segédeszközzel vagy műtéti úton nem korrigálható módon látóképessége teljesen hiányzik vagy aliglátóként minimális látásmaradvánnyal rendelkezik és ezért kizárólag tapintó-halló életmód folytatására képes.
A fogyatékossági támogatás iránti igényt "Kérelem fogyatékossági támogatás megállapítására" című nyomtatványon lehet előterjeszteni az igénylő lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes Magyar Államkincstár megyei igazgatóságánál, a fővárosban a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóságánál. A kérelem a megyei Kormányablaknál is benyújtható.
Az igénybejelentéshez mellékelni kell az igénylő háziorvosa - bentlakásos szociális intézményben élő igénylő esetén az intézmény orvosa - által kiállított orvosi beutalót (raktári száma: A. 3510-90), valamint a fogyatékosságot igazoló orvosi dokumentációt (pl. kórházi zárójelentés, ambuláns lap), eredetiben vagy hiteles másolatban.
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!