Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres szemműtét tompalátás...

Lézeres szemműtét tompalátás esetén?

Figyelt kérdés
Lézeres szemműtétet szeretnék, de egyik magánklinikán sem vállaltak, mert tompalátó az egyik szemem (még alkalmassági vizsgálatra se mehettem el, már telefonon kizártak). Mindig azt kapom válaszul, hogy ilyenkor nem vállalják, mert mi van, ha én leszek az az egy szerencsétlen, akinek elrontják a jobbik szemét és csak a tompalátó marad? Hát én azt mondom, hogy ilyen szerencsétlen nem lehetek! Nem adom fel. Hallottatok már hasonló esetről, akinek mégis megcsinálták a műtétet? Interneten már olvastam 1-2 sztorit, de semmi konkrét... Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy a rosszabbik szemem a műtét után se lenne jó, hanem a dioptriacsökkentésre vágyom nagyon!

2013. aug. 19. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is tompalátó az egyik szemem, én nem merném bevállalni. De ha ennyire szeretnéd, próbálkozz sok helyen, jobbat nem tudok ajánlani.

De csak a szemüveg zavar? A kontaktlencse nem lenne elég?

hányas a szemed?

2013. aug. 19. 22:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem jó a kontaktlencse sajnos, hordtam 5 évig, de már nem igazán bírja a szemem. Most voltam több vizsgálaton is, végülis nem mondták, hogy ne hordjam, de "visszafelé ketyeg az óra", már így is sokszor ki kell vennem, mert rosszul érzi magát a szemem, ez így nyilván nem mehet örökké. A szemüveg pedig nagyon zavar mert +5,25 dioptriás, akármennyire is vékonyítják le, nagyon felnagyítja a szemem. Ráadásul egy kicsit kancsal is vagyok, ami szemüvegben még jobban látszik.
2013. aug. 20. 11:47
 3/6 noryle válasza:

Kedves Kérdező!

Sokat évődtem, de aztán a szüleim és a nagyon kedves orvosom hatására bevállaltam, hogy megműttetem a tompalátó szememet.

Adatok:

A tompalátó szemem: -18.0 dioptria

A Jó szemem: -1.5 deioptria

Ez elég nagy különbség.

Győri vagyok, Győrben van egy kiváló orvos, Dr. Bereczki Árpád aki a szemklinikáján maga végzi az egyik legmodernebb eszközzel a lézeres beavatkozást.

Tegnap műtöttek, ma voltam kontrollon, és annyira jól sikerült a műtét, hogy azt mondták, hogy már csak ablaküveg kell az egykor -18.00 dioptriás szemem elé.

Remélem segíthettem!

Én nemsokára készülök a "jó" szememet is műttetni. Igaz, a tompalátásom nem szűnt meg, de sokkal élesebben látok. Keress rá a klinikára az interneten, biztosan nem fognak elzavarni, Ők a legjobbak, csak ajánlani tudom!

2014. márc. 1. 19:45
 4/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Örülök, hogy sikerült a műtéted, bár az írásod alapján nálad egy kicsit más volt a probléma.

Azóta én is találtam egy orvost, aki elvállalta, hogy segít, meg is műtött és az eredmény szuper lett! :)

2014. márc. 17. 20:44
 5/6 A kérdező kommentje:
KEdves kérdezők! Több tucatnyian rám írtak privátban azzal a kéréssel, hogy adjam meg annak az orvosnak a nevét, aki kigyógyított a tompalátásból. Kérlek olvassátok vissza az eredeti kérdést, szó sem volt ilyesmiről. A dioptriám szűnt meg lézeres műtéttel, ennek a tompalátáshoz semmi köze - vagyis annyi, hogy tompalátók szeméhez nem szeretnek hozzányúlni az orvosok. Tehát ugyanúgy tompalátó vagyok, csak most már a szódásüveg vastagságú szemüveg nem csúnyít legalább.
2015. febr. 20. 14:04
 6/6 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Szintén tompalátó vagyok, értettem a kérdésedet, én is pont erre vágynék. Korábban már átestem vizsgálaton, ahol megfeleltem, nemrégiben azonban fény derült a tompalátásra. Milyen lett az eredmény? Dioptriában tökéletes mindkét szemed, csak az egyik tompalátó, vagy ahhoz nem is nyúltak és maradt a dioptriád? Ugye nem a második verzió?

Én is kérném a kezelőorvosod/klinika elérhetőségét, ha lehet! Köszönöm.

2016. febr. 23. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!