Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit lehet tenni kancsalság ellen?

Mit lehet tenni kancsalság ellen?

Figyelt kérdés

Elég kancsal vagyok, és hát.. elég kínos.

Szemüveget egy orvos sem ír fel, mert "jó" a szemem, pedig én állítom, hogy távolra nagyon rosszul látok. :S Egyszer volt szemüvegem.. Negyedes... semmit sem ért.

Műteni még nem szeretném, 16 éves vagyok

2013. aug. 2. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Hallgass az orvosra, tudja a dolgát. Ha azt mondja nem kell szemüveg akkor biztosan nem kell.

A kancsalság meg olyan dolog, hogy tudomásom szerint jelenleg az egyetlen megoldás a műtét. Nekem kiskoromban kellett megcsinálni, mert az egyik szemem már teljesen "kimozdult" (nem tudom a szakszavakat, sry). Elméletileg sikeres volt a műtét de még mindig van kettős látásom és térlátást életbe soha sem fogom megtapasztalni. Ennyi.

Ha jól tudom vannak a témában kutatások. Egy amcsi doktornő dolgozik valami módszeren amivel szinkronizálni lehet a két szemet (a kancsalság lényegében ennek a szinkronnak a hibája amit valamely szemizom "túlműködése" okoz. Legalábbis nekem valahogy így magyarázták). Reméljük a legjobbakat.

Ha olyan mértékű lesz a kancsalságod akkor a doki biztos javasolni fogja a műtétet.

2013. aug. 2. 10:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendben, biztos az orvosnak van igaza, mert nem is egy mondta.. Akkor lehet, hogy "még" nem olyan 'súlyos'..
2013. aug. 2. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Az államiban a rendelésen egy szemorvos csak azrt nézi hogy kell e szemüveg. Menj el egy normális magánklinikára ahol szemsebészet , lézerműtés stb is van, és mihamarabb ess túl.
2013. aug. 2. 12:09
 4/4 anonim ***** válasza:
egyébként magánrendelésen lehet menni polatesztre én úgy tudom hogy kancsalságra lehet adni prizmás szemüveget ami kihúzza a szemet...de szóljatok ha hülyeséget mondok én csak rejtett kancsal vagyok :)
2013. aug. 13. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!