Mit lehet tenni kancsalság ellen?
Elég kancsal vagyok, és hát.. elég kínos.
Szemüveget egy orvos sem ír fel, mert "jó" a szemem, pedig én állítom, hogy távolra nagyon rosszul látok. :S Egyszer volt szemüvegem.. Negyedes... semmit sem ért.
Műteni még nem szeretném, 16 éves vagyok
Hallgass az orvosra, tudja a dolgát. Ha azt mondja nem kell szemüveg akkor biztosan nem kell.
A kancsalság meg olyan dolog, hogy tudomásom szerint jelenleg az egyetlen megoldás a műtét. Nekem kiskoromban kellett megcsinálni, mert az egyik szemem már teljesen "kimozdult" (nem tudom a szakszavakat, sry). Elméletileg sikeres volt a műtét de még mindig van kettős látásom és térlátást életbe soha sem fogom megtapasztalni. Ennyi.
Ha jól tudom vannak a témában kutatások. Egy amcsi doktornő dolgozik valami módszeren amivel szinkronizálni lehet a két szemet (a kancsalság lényegében ennek a szinkronnak a hibája amit valamely szemizom "túlműködése" okoz. Legalábbis nekem valahogy így magyarázták). Reméljük a legjobbakat.
Ha olyan mértékű lesz a kancsalságod akkor a doki biztos javasolni fogja a műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!